REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasaulis braška. Neramu arabų šalyse. Graikijoje, Prancūzijoje, Portugalijoje, Didžiojoje Britanijoje, Čekijoje žmonės išėjo į gatves. Subruzdo visa Europa. Atsibudo net JAV.

REKLAMA
REKLAMA

Tenai beveik mėnesį protestuoja piliečiai, kuriuos palaiko visa Amerika. Tai rimtos didžiulės ligos simptomai. Ligos, kuri turi vienintelę teisingą diagnozę – gobšumas, naudos siekis bet kokia kaina. Tai grandiozinio žmonių apvogimo bei skurdinimo plano fiasko, kracho pradžia.

REKLAMA

Prieš daugiau nei trisdešimt metų buvo parašytas scenarijus, kaip apvogti ir pavergti pasaulį. Ir šis planas pavyko .Jis įsigaliojo žlugus TSRS. Nebeliko ko bijoti. Todėl į „laisvę“ buvo paleista privati žiniasklaida, tarnaujanti tik piniguočiams ir kuri išplėtojo neregėto masto melo kampaniją, visomis triūbomis trimitavusi, esą laisva rinka ir demokratija atneš Žemėje rojų. Mūsų nauji iškepti demokratai uoliai puolė tarnauti įvairaus plauko, dažniausia specialių tarnybų arba nusikalstamo pasaulio vertelgoms, griovė valstybę ir siaubė šalį. Sugriovė viską, kas tik buvo įmanoma.

REKLAMA
REKLAMA

Pavyzdžiui, Panevėžyje beliko viena gamykla, kuri gamina alų. Per keletą metų Lietuvoje atsirado ne tik milijonierių, bet ir milijardierių. Tiesą sakant, civilizuotame pasaulyje stambiai praturtėjama per kelias kartas. Deja, neregėto masto vagysčių ir baisaus žmonių engimo sąskaita. Kur jūs  matėte, kad milijardieriaus įmonėje darbuotojas uždirbtų kelis šimtus litų? Lietuvoje tai tapo valstybine politika. Premjeras Andrius Kubilius, gindamas turtuolių pinigines, jau visus metus bando didinti ubagišką minimalią algą gėdingais šimtu litų. O praėjusios savaitės Gineso rekordas - tai ciniko, liberalų lyderio Eligijaus Masiulio pasiūlymas iš pensininkų neteisėtai atimtų pinigų sąskaita „šerti“ mūsų daugiatūkstantinę valdininkų armiją. Tarp kitko, šis ponas viską daro pagal savo įsitikinimus. Prieš kelerius metus atvirai pasakė, už mažiau nei penki tūkstančiai litų dirba tik kvailiai arba kyšininkai. Suprantama, visi, su žiniasklaida priešakyje, smagiai pasišaipė ir pamiršo. Tačiau kokios tokio užmaršumo pasekmės? Jie taip įsitikinę ne tik nebaudžiamumu, bet ir sėkminga rinkimų baigtimi. Viešai ir toliau ciniškai elgiasi su žmonėmis kaip su daiktais. Sugalvojo ir atėmė. Paskui važinėja po pasaulį ir giriasi, ak kokie lietuviai veršių tauta, kad net nesugeba išsikovoti savo pinigų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ir tikrai - ko bijoti? Juk tos pačios žiniasklaidos surežisuotus ir reitingų agentūrų (tarp kitko, dirbančių irgi už pinigus) „papudrintus“ scenarijus jau yra aiškūs būsimų Seimo rinkimų nugalėtojai. Visas šis spektaklis, skirtas tik naiviems, yra labai paprastas. Žiniasklaida gaus savo oficialią ir  ženkliai didesnę  neoficialią  rinkiminio pyrago dalį. Dalį į sąskaitą, o daugiau į kišenes ne tik savininkams, bet ir doruolius vaidinančius, anot jų mylimo Viktoriuko, žurnaliūgoms. Naktį gerai palėbavus paaiškės nugalėtojai, nors aišku, kad išliks tie patys. Vienintelis skirtumas - vieną ar kitą postą užims naujas -  kėdės viršininkas. Bet Tautai ir šaliai tai nieko nereikš. O kuo skiriasi A. Kubilius, A. Valinskas, E. Masiulis ir A. Čaplikas nuo ponų A.Butkevičiaus, V. Uspakicho, R. Pakso? Negi Lietuvoje yra tiek daug naivuolių, tikinčių, esą šie ponai gali ką nors pakeisti? Jų vienintelė svajonė yra nukreipti  pinigų srautus į kitas kišenes. Pabyrėjo, mielieji, ketverius metus į jūsų išpampusias pinigines, o dabar, byrės į mūsų.

REKLAMA

Tautiečiai - tai ne fantasmagorija, o mūsų niūri, kasdienė lietuviška realybė. Šis scenarijus įvyks. Įvyks jei viskas vyks pagal tradicinį scenarijų, nekontroliuojamus milijoninius nelegalių pinigų srautus politiniai reklamai ir parsidavusios žiniasklaidos pasišaipymus iš padorių, reikalą išmanančių piliečių pastangų, bet nedisponuojančių milijonais, bandant keisti situaciją. Tačiau atsiranda  rimta galimybė, kad šįkart ponai suklys ir švytuoklė pasisuks jiems skaudžia, nuostolinga kryptimi. Godūs ponai neįvertina vieno dalyko - pasaulio laisvų žmonių noro ir veiksmų, vaduojantis iš XXI amžiaus neovergovės, rafinuotai vadinamos demokratija ir laisva rinka. Vis daugiau žmonių internete dalijasi informacija apie šios supuvusios sistemos arba santvarkos melagingumą ir antihumaniškumą. O pasaulis tapo toks mažas, jog gyvename ne izoliacijoje. Kiek besistengtų mūsų piniguočių lietuviška žiniasklaida slėpti realius pasaulyje ir Europoje vykstančias paprastų piliečių pasipriešinimo akcijas, vis dėlto informacija pasiekia žmones. Tai patvirtino ir praėjusią savaitę vykę profsąjungų mitingai, kuriuose aktyviai dalyvavo Tautos ateities forumas, per socialinį tinklą „Facebook“ organizuotas spontaniškas jaunimo solidarumas. Šiame tinkle įkurta net atskira Pasaulinės spalio 15 d. revoliucijos palaikymo grupė, kurioje TAF (žr. www.taf.lt) taip pat dalyvauja. Mes juos palaikome ir palaikysime.

REKLAMA

Aktyviai dalyvaujame, kviečiame visus tautiečius vienytis. Pamirškime smulkius nesutarimus, vienykimės pagrindiniam tikslui. Išsikovokime LR Konstitucijos mums garantuojamą realią  valdžią šalyje. Gan pilkoms valdžios vidutinybėms, tarnaujančioms saujelei vagių ir vergvaldžių engti Tautą. Gana tyčiotis iš dirbančių už ubagiškas algas ir mūsų tėvų  ir senelių gaunančių išmaldos lygio pensijas. Ką jau kalbėti apie nesibaigiantį nedarbą. Gana mus mulkinti aiškinant, esą privatininkai geriau tvarkosi šilumos ūkyje. Mes puikiai žinome, jog jie plėšikauja siųsdami mums visiems absurdiškai dideles sąskaitas už šildymą. Valstybė privalo perimti visus Lietuvos strateginius objektus savo žinion, pažaboti nesuvaldomus bankus ir kitas parazitines institucijas. Turime sukilti ir perimti visų valdžios institucijų kontrolę kaip tai yra surašyta Konstitucijoje! Kurkime LIETUVOS IŠSAUGOJIMO KOMITETUS! Nes kitaip valdžioje esantys plėšikai ir vertelgos visai sunaikins mūsų TĖVYNĘ LIETUVĄ. Nebūkime abejingi! Vienykimės, eikime į protesto akcijas, burkimės! Patys įveskime tvarką! Jie įrodė, jog sugeba tik vogti, meluoti ir engti žmones. Ar ilgai taikstysimės su dabartine padėtimi? Ar leisime vieniems apgavikams pasėdėjus valdžioje į jų vietą atsisėsti tokiems pat?

Daktaras Algimantas Matulevičius yra Tautos ateities forumo pirmininkas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų