REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Palangos politikai dar šiais metais turėtų apsispręsti dėl nerūkymo zonų kurorte atsiradimo. Tokia idėja jau kelta Narkotikų prevencijos komisijoje, šią savaitę svarstyta Miesto bendruomenės vaiko teisių apsaugos tarybos posėdyje.

REKLAMA
REKLAMA

„Mintį kai kurias Palangos vietas paskelbti nerūkančiųjų zona siūlysime miesto Tarybai - būtent vietos politikai turės galutinai apsispręsti, ar pritarti šiai idėjai“, - VE.lt sakė Palangos mero pavaduotojas Saulius Simė.

REKLAMA

Viena realiausių pretendenčių tapti nerūkančiųjų rojumi - šiuo metu baigiama tvarkyti Meilės alėja. „Manau, kad gatvė, kuri veda į Botanikos parką, kur įrengtas puikus dviračių takas, tikrai nėra tinkama vieta rūkyti. Čia pasivaikščioti mėgsta inteligentiška publika, mamos atsiveda mažus vaikus, ir žmonėms tikrai nėra malonu, jei praeiviai į veidą pučia dūmus“, - kalbėjo vicemeras.

Dar viena siūloma nerūkymo zona - prie Botanikos parko esantis Mėlynosios vėliavos paplūdimys. Mero pavaduotojas atkreipė dėmesį, jog šį kokybės sertifikatą turintys paplūdimiai privalo pasižymėti išskirtine švara, o dūmo mėgėjai, ne paslaptis, neretai nuorūkas užkasa tiesiog paplūdimio smėlyje.

REKLAMA
REKLAMA

S. Simės nuomone, vietų, kuriose negalima rūkyti, Palangoje galėtų būti ir daugiau. Viena iš galimų gatvių - šalia Botanikos esanti bei link jūros vedanti S. Dariaus ir S. Girėno.

Paskelbti zonas, kur draudžiama traukti dūmą, norima besirūpinant ne tik miestiečių bei kurorto svečių sveikata, bet ir estetika - nėra gražu, kai vyrai ar moterys eidami rūko.

Pasak vicemero, rūkaliai neturėtų prieštarauti draudimui motyvuodami galimu jų teisių pažeidimu. Juo labiau kad mėgautis cigarete norintieji galėtų tam skirtose vietose, netgi lauko kavinėse, kur leidžiama tai daryti. Įsigaliojus draudimui aktualesnis taptų kitas klausimas - kaip užtikrinti, kad miesto Tarybos sprendimo būtų paisoma ir ar turėtų policija pakankamai pajėgų drausminti nusižengusiuosius tvarkai. S. Simės nuomone, kurorto dalyse, kur draudžiama rūkyti, įrengus atitinkamus ženklus, rūkalius drausmintų ne tik policijos pareigūnai, bet ir praeiviai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų