REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Agresyvią, tačiau suprantančią savo polinkį į susinaikinimą žmoniją visuomet domino galimi apokalipsės scenarijai. Kaip vienas iš labiausiai tikėtinų variantų dažnai įvardijamas saugumo techniką pažeidusio kokios nors pusiau legaliai veikiančios kompanijos mokslininko į laisvę paleistas mirtinas virusas. Balsas.lt pateikia tokį scenarijų interpretuojančių 10 geriausių visų laikų filmų.

REKLAMA
REKLAMA

1. Dvylika Beždžionių („Twelve Monkeys“, 1995)


Įkvėptas Chriso Markerio trumpo prancūziško filmo „La Jetée“ (1962), Terry Gilliamas 1995 metais pristato savo mokslinės fantastikos šedevrą „Dvylika beždžionių“. Filmo įžangoje aiškinama, kad „1997 metais 5mln. žmonių mirs nuo mirtino viruso, ir pasaulį pradės valdyti gyvūnai“.

REKLAMA

Išgyvena tik nedidelis procentas žmonijos, kuri apsigyvena po žeme. Bruce Willis (Dž. Kolas) siunčiamas į praeitį - į 1996 metus, kad išsiaiškintų viruso kilmę, kuris kaip manoma, buvo paleistas revoliucionierių grupuotės lyderio Brado Pitto (Dž. Goinso). Galiausiai jis randa išeitį kaip išvengti katastrofos.

2. Mimikrija („Mimic“, 1997)


Kino režisieriaus Guillermo Del Torro filmas „Mimikrija“, su tada dar populiaria Mira Sorvino, šiandien daugeliui yra kur kas  įsimintinesnis nei pirmasis režisieriaus Holivudo filmas „Pano labirintai“.

REKLAMA
REKLAMA

Niujorko mieste vienas po kito miršta vaikai nuo mirtiną virusą pernešančių tarakonų.  Entomologė gydytoja Susan Tyler (Sorvino) genetiškai sukūrė vabzdžių rūšį, kuri  turi naikinti tarakonus, bei apsaugoti žmones nuo tarakonų plintančių  ligų. Dabar šie vabzdžiai pasiruošę sunaikinti vienintelį grobuonį žmogų.

3. 28 dienos po („28 Days Later“ 2002)


2002 metais kino režisierius Danny Boyle pristatė apokaliptinį siaubo fantastinį filmą „28 dienos po“. Filme pasakojama kaip greitai plintantis virusas paverčia žmones žiauriais ir bepročiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gyvūnėlių teisių gynėjų grupė įsilaužia į mokslinių tyrimų laboratoriją, kurioje randa narvuose įkalintas šimpanzes, priverstas žiūrėti į ekranuose, kuriuose rodomi smurtiniai vaizdus. Ignoruodami baisius mokslininko perspėjimus, kad beždžionės yra užkrėstos, jie pradeda išlaisvinti gyvūnus ir staiga tampa jų aukomis.

Kaip galima suprasti iš pavadinimo, veiksmas vyksta maždaug po mėnesio (po 28 dienų), pagrindinis aktorius Cillian Murphy, atsibunda iš komos ir išėjęs iš ligoninės pamato apleistą tarsi iššluotą nuo žmonių Londono miestą.

REKLAMA

4. Absoliutus blogis („Resident Evil“,  2002)


Genetikos tyrimų centre, kurį valdo „Umbrella“ korporacija, pavojingas virusas užkrečia visus mokslininkus ir jie pavirsta mutantais- zombiais, plėšrūnais, galinčiais užvaldyti pasaulį.

Nežinomas maištautojas pagrobė T-Virusą ir paskleidė jį laboratorijoje. Kas ir kodėl sugalvojo įgyvendinti tokį beprotišką planą, kokiu tikslu? Karių būriui teks kautis su tokiais monstrais kaip šunys-mutantai bei kitos nežemiškos būtybės, atsilaikyti prieš mirtinų lazerių galią ir savo kailiu patirti, koks galingas ir pavojingas yra T- Virusas.

REKLAMA

5. Žmonių vaikai („Children of Men“, 2006)


Meksikiečių kino režisieriaus Alfonso Cuaron filmas nukelia mus į 2027 metų Britaniją. Tais metais visos moterys Žemėje yra nevaisingos, ir vienas žmogus apsiima vykdyti sunkią misiją - paslaptingu būdu nugabenti pastojusią moterį prie jūros, kur vaiko gimimas gali padėti mokslininkams išgelbėti žmoniją.

6. Aš esu legenda („I Am Legend“, 2007)


Pagal Richardo Mathesono romaną „Aš esu legenda“ 1964-aisiais buvo pastatytas filmas „Paskutinis žmogus Žemėje“, o 1971-aisiais susukta juosta „Omega žmogus“. 2007 metais pasirodo naujas ir modernus „Warner Bros“ kompanijos filmas pavadinimu „Aš esu legenda“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Baisus virusas sunaikino pusę planetos gyventojų, o likę virto vampyrais. Robertas Neville, turintis nepaaiškinamą imunitetą, vienintelis sugebėjo išsaugoti žmoniškumą. Naktį vienišam kareiviui tenka kovoti dėl savo gyvybės, o dieną ieškoti paslaptingo viruso šaknų.

7. Beždžionių planetos sukilimas („Rise of the Planet of the Apes“, 2011)


„Beždžionių planetos sukilimas“ – ketvirtoji „Beždžionių planetos“ (angl. „The Planet of the Apes“) dalis. Režisieriaus Rupert Wyatt karjeroje tai trečias pilnametražis jo filmas.

REKLAMA

Jaunas mokslininkas Vilas (akt. James Franco) vykdo genetinius eksperimentus su beždžionėmis, siekdamas sukurti vaistus savo tėvui nuo Alzheimerio ligos. Jis pastebi, kad medikamentas keliskart padidina beždžionių intelektą. Tačiau sukurtiems vaistams žmogaus organizmas, gamindamas antikūnus, pamažu tampa atsparus. Franco sukuria naują vaistų versiją, kuri yra mirtina žmonėms, tačiau paskatina beždžiones sukilti prieš žmoniją ir padaryti galą žmonių viešpatavimui pasaulyje.

8. „The Satan Bug“ (1965)


Po sėkmingos John Sturges dramos „Didysis pabėgimas“, režisierius po dviejų metų pristato kitą ne mažiau įspūdingą siaubo dramą „The Satan Bug“. Jeigu „šėtono virusas“ bus paleistas į atmosferą, jis gali sunaikinti visą gyvybę žemėje vos per kelis mėnesius. Taigi, pagrindinis filmo herojus, Lee Barrett (George Maharis) privalo surasti pamišėlį ir atimti iš jo pavogtus buteliukus su virusu.

REKLAMA

9. Virusas „Andromeda“ („The Andromeda Strain“, 1971)


Remdamasis rašytojo Michael Crichton romanu „Vestsaido istorija“ („West Side Story“), kino režisierius Robert Wise pasitelkdamas specialiuosius efektus 1971 metais pastato filmą „Virusas Androida“.

Amerikiečių palydovas nukrenta netoli mažo miestelio Naujajame Meksike ir paleidžia mirtiną virusą, nuo kurio miršta visi miestelėnai išskyrus du - vaiką bei senelį. Kol kareiviai bando izoliuoti katastrofos zoną, geriausių mokslininkų komanda požeminėje laboratorijoje bando atskleisti paslaptį nežinomo tarpplanetinio viruso, kurio koduotas vardas Andromeda. Kad išgelbėtų pasaulį jie turi vos kelias dienas, o skaičiuoklė jau paleista...

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

10. Epidemija („Outbreak“, 1995)


Šiame trileryje apie mirtiną virusą, kurį pernešė iš Zairo į Kaliforniją neteisėtai atgabenta beždžionė, vaidina tokie aktoriai kaip Dustinas Hoffmanas, Morganas Freemanas ir Rene Russo.

Kai gyvūnas paleidžiamas į mišką, virusas „Ebola“ paplinta visame miestelyje. Siekiant suvaldyti mirtiną epidemiją reikia imtis sudėtingų sprendimų. Tuo tarpu kai karinės pajėgos yra pasirengusios bombarduoti visą miestelį, filmo herojus Hoffmanas sugauną virusą nešančią beždžionę ir bando sukurti vaistus nuo mirtinos ligos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų