REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viena populiarių teorijų teigia, kad jauni, jau spėję susikrauti turtus iš ankstesnių itin sėkmingų projektų, tačiau vis dar nenustygstantys vietoje yra tinkamiausi kandidatai naujiems dideliems projektams pradėti.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto būtent nepripažinti verslininkai įsteigė didžiausias pasaulį pakeitusias bendroves, tokias kaip „Apple“, „eBay“, „Microsoft“, „Google“, „YouTube“ ir kt.

REKLAMA

„Serijiniai“ (ne vieną verslą turintys) verslininkai, įgyvendindami kitus projektus, nesėkmes gali patirti dėl toliau aprašytų septynių priežasčių:

Bandymas įrodyti, kad jų pirmoji sėkmė nebuvo atsitiktinumas

Užuot pradėję nuo technologijos pagrindų („Argi ne puiki inovacija?“) arba klientų („Turėtų būti geresnis būdas“), jie pasirenka šūkį „Aš įrodysiu, kad esu talentingas.“ Ši priežastis steigi bendrovę yra tikra nesąmonė. Nesėkmė beveik garantuota.

REKLAMA
REKLAMA

Nesugebėjimas atskirti priežasties ir pasekmės

Tikroji ankstesnės sėkmės priežastis gali būti aklas, bukas pasisekimas, tačiau tik maža žmonių dalis tai supranta ir tuo labiau drįsta pripažinti. Taigi, jie yra tuščiagarbiai arogantiški žmogeliai, kuriems tiesiog pasisekė. Beje, arogancija yra prasta verslininko savybė.

Tų pačių metodų taikymas

Ar galime juos kaltinti, kad taiko anksčiau sėkmingus metodus? Pavyzdžiui, jeigu jie pasitelkia platintojus pirmąjį kartą, antrąjį kartą vėl kreipiasi į juos. Jei jie turinį iškeitė į išvaizdą ir pardavė bendrovę didesnei, jie mėgins tai padaryti dar kartą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tų pačių darbuotojų samdymas

Jei norite, kad žaibas į tą pačią vietą trenktų antrą kartą, jums reikės žmonių, nežinančių to, ko iš tiesų nežino, galinčių išsunkti save iki paskutinio lašo ir taikyti naujus metodus. Nežinojimas yra ne tik privalumas. Jis suteikia galimybę.

Negalėjimas dirbti tiek daug, kiek anksčiau

Kai turi vaiką, 150 kvadratinių metrų ploto namą, dar viena namą Turkijoje ir automobilį, kurio pavadinimo paskutinė raidė yra i, jūsų požiūris ir prioritetai pasikeičia.

Iš tiesų, nuostatos turi keistis, nes kitaip žmonės niekuomet neužaugs, tačiau viena yra dirbti dėl duonos kąsnio ir visai kas kita – dirbti siekiant pasitenkinimo.

REKLAMA

Nepakankamas įsijautimas į verslo vystymo procesą

Serijiniams verslininkams lengva gyventi: išdidūs ateina, pasako žmonėms, kad jų ankstesnė bendrovė buvo parduota už milijonus ir dabar jie kuria naują bendrovę. Kas ieškos spragų jų strategijoje? Niekas neieškos. Juk jie yra „patikrinti“. Toks principas jiems žalingas, nes niekas nesiima „velnio advokato“ vaidmens.

Nebuvimas „savose sultyse“

Pavyzdžiui, pirmoje bendrovėje jis dirbo programuotoju, vėliau tapo projektų vadovu. Kitoje bendrovėje jis dirba generaliniu direktoriumi ir yra jos steigėjas. Galbūt jums sekasi rašyti genialius kodus, bet to neužtenka norint būti geru direktoriumi. Viskas gali baigtis tuo, kad dirbsite tai, ko neišmanote geriausiai.

Daiva BOSIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų