REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Į skandalą patekęs Seimo narys Saulius Stoma pripažįsta, kad nusipelnė pabarimo dėl privačiame pokalbyje neapdairiai išsakytų minčių apie Seimą, tačiau teigia tikrai nepadaręs jokių neteisėtų veiksmų.

REKLAMA
REKLAMA

„Žinoma, pabarimo tikrai nusipelniau už tam tikrą nesantūrumą. Apgailestauju, kad taip leidausi lengvai suvedžiojamas ir vedžiojamas už nosies, bet tikrai nesu padaręs jokio neteisėto veiksmo. (...) Nebuvo siūlymo darbo už kažkokias paslaugas ar pagaliau už gražias akis. To nebuvo, manau, visi tuo įsitikino. Tai, kad esu leptelėjęs negražių kai kurių žodelių apie Seimą, apie dar kažką privačiame pokalbyje, tai tikrai dėl to apgailestauju“, – ketvirtadienį po uždaro Seimo Etikos ir procedūrų komisijos posėdžio žurnalistams sakė S. Stoma.

REKLAMA

Pasak parlamentaro, iš platesnio konteksto akivaizdžiai matosi, kad iš merginos pusės buvo daugiau kalbama apie darbą, o ne iš jo. „Akivaizdus faktas, kad tuo pačiu metu, kai su ja bendravau, Kaune priėmiau visai kitą padėjėją. Tai akivaizdžiai rodo, kad nebuvo jokių negražių minčių iš mano pusės“, – sakė S. Stoma.

Kadangi įrodymai yra akivaizdūs, S. Stoma teigė tikįs, kad Seimo Etikos ir procedūrų komisija priims protingą sprendimą.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak S. Stomos, jis apskundė teismui prokurorų sprendimą atsisakyti atlikti tyrimą, ar nebuvo pažeistos jo, kaip tautos atstovo, teisės į privatų gyvenimą. Parlamentaras sakė esąs apšmeižtas ir ketinąs teisme ieškoti teisybės.

Ketvirtadienį Seimo Etikos ir procedūrų komisija už uždarų durų svarstė parlamentaro S. Stomos veiksmus, galimai prasilenkiančius su teisės ir dorovės normomis.

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkui Algimantui Salamakinui pasiūlius pačiam S. Stomai apsispręsti, ar posėdis bus uždaras, žurnalistų dėmesio pastaruoju metu nestokojantis politikas pasinaudojo tokia galimybe ir atsisakė viešo jo elgesio nagrinėjimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kaip bebūtų, tai yra tam tikras veržimasis į mano asmeninius, jausminius dalykus“, – savo apsisprendimą dėl uždaro posėdžio argumentavo S. Stoma.

S. Stoma pateko į skandalą, kai slaptai filmuotoje medžiagoje užsiminė apie galimybę įdarbinti jauną merginą savo padėjėja, prieš tai praleidus „bandomąjį laikotarpį“ prie jūros.

Reaguodamas į žiniasklaidos paviešintą skandalingą istoriją, į kurią įsivėlė parlamentaras S. Stoma, Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų partijos Priežiūros komitetas suspendavo šio parlamentaro narystę partijoje.

Taip pat skaitykite:

Apie savo jausmus S. Stoma prabilo už uždarų posėdžio durų (foto)

S. Stoma neįtikino prokurorų pradėti ikiteisminį tyrimą dėl žurnalistų veiksmų

S. Stoma: prašysiu ištirti, kieno užsakymu buvau neteisėtai sekamas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų