REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

AB banko Snoras grupės įmonės UAB „SNORAS Media investicijos“ 2009 metais investavo į  UAB „Lietuvos rytas" akcijas ir įsigijo 34 procentus įmonės įstatinio kapitalo.

REKLAMA
REKLAMA

(Papildyta 23.06) Finansų ministrė Ingrida Šimonytė trečiadienio vakarą dalyvaudama LRT laidoje „Teisė žinoti“ teigė, kad Vyriausybė nėra suinteresuota turėti nei nacionalinį banką, nei žiniasklaidos priemones.

REKLAMA

Anot ministrės, nacionalizuotas bankas iš karto pagerėjus padėčiai turės būti privatizuotas, kaip nurodo finansinio tvarumo įstatymas.

Turint omenyje, kad šiandien Vyriausybė priėmė sprendimą nacionalizuoti banką „Snoras“, galima daryti prielaidą, kad „Lietuvos Rytas“ pereina valstybės nuosavybėn.

UAB „Lietuvos rytas“ yra didžiausia Lietuvoje žiniasklaidos grupė. Nacionalinė media grupė leidžia dienraštį „Lietuvos rytas“, grupei taip pat priklauso nacionalinis televizijos kanalas „Lietuvos ryto" televizija, interneto naujienų portalas „www.lrytas.lt“ ir spaustuvės.

REKLAMA
REKLAMA

„Vilniaus Taupomosios Kasos“ analitikas Stasys Jakeliūnas portalui „Balsas.lt“ patvirtino, kad „Lietuvos ryto“ dalis akcijų jau priklauso lyg ir valstybei. „Taip, mes visi mokesčių mokėtojai dabar esame 34 procentų „Lietuvos ryto“ akcijų savininkai. Paradoksas, kad bankui, tegul ir per antrinę įmonę buvo leidžiama investuoti į žiniasklaidos priemonę, ko neturėtų būti. Tai nėra išskirtinė „Snoro“ ar „Lietuvos ryto“, tai visos sistemos problema“, - pabrėžė ekonomistas.

Kartu S. Jakeliūnas pažymėjo, kad valstybei dabar svarbiausia pasiekti, jog krizė būtų lokalizuota ir vieno banko problema netaptų visos sistemos problema. Anot jo, jei tai bus padaryta, pati krizė neatsilieps ir Lietuvos galimybėms skolintis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip ekonomika.lt teigė investicinio banko ,,Evli” Įmonių finansų vadovas Baltijos šalyse Julijus Grigaliūnas buvo skelbta, kad keičiasi tik ,,Snoro” akcininkai, tačiau ,,mąstant išvestiniu būdu” dabartinės antrinės banko ,,Snoras” bendrovės taptų antrinėmis valstybinio banko, kurį žada steigti Vyriausybė, bendrovėmis.

Balsas.lt primena, kad AB bankas Snoras taip pat priklauso Latvijoje veikiančio komercinio banko „Latvijas Krājbanka“ kontrolinis akcijų paketas, taip pat 100% AB „Finasta Holding“ akcijų. Be to, ankščiau bankui Snoras priklausė Olandijos prestižinių automobilių gamintojo„Spyker Cars N. V.“ akcijos, tačiau po kiek laiko akcijos buvo parduotos Kipro Respublikos bendrovei „Desolery Holdings Limited“.

Taip pat skaitykite:

Bankas „Snoras“ nacionalizuotas, prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą

Prie „Snoro“ filialų nusidriekė žmonių eilės, indėlių išdavimas sustabdytas

Psichologas apie paniką dėl „Snoro“: tokie dalykai sukelia nesaugumo jausmą

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų