REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tauragėje viešėjęs Lietuvos policijos vadovas Saulius Skvernelis  neslėpė, kad jaunimas vis rečiau renkasi policininko specialybę, pastebėjo, kad be investicijų policijos darbas nieko vertas.

REKLAMA
REKLAMA

Generalinio policijos komisaro S.Skvernelio vizitas, pasak Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) atstovės spaudai Simonos Šniaukštaitės, nėra susijęs nei su skandalingais įvykiais policijos viršūnėse, nei su neseniai policijos vadovui suteiktu generalinio komisaro laipsniu. Lapkričio 16-osios renginiai įvardijami kaip „Išvažiuojamoji policijos diena“. Generalinį komisarą jos metu į Tauragę atlydėjo ir jo pavaduotojas Algirdas Stončaitis, o susitikimuose lydėjo Tauragės apskrities VPK viršininkas Remigijus Rudminas. Policijos vadovas S.Skvernelis darbo dieną Tauragėje pradėjo nuo susitikimų su gyventojais.

REKLAMA

– Atėjo penki žmonės, kuriuos jaudino jų šeimos rūpesčiai, susiję su ikiteisminiais tyrimais ar bylomis. Stengsimės jiems padėti, – spaudos konferencijos metu kalbėjo generalinis komisaras S.Skvernelis.

Po susitikimo su vietos verslininkais savivaldybės administracijoje organizuotas susitikimas su Tauragės apskrities bendruomenių atstovais, o po pietų – su Tauragės apskrities VPK darbuotojais komisariato patalpose.

Skaitytojams galbūt bus įdomu tai, kad Tauragės apskrities VPK atstovė spaudai S.Šniaukštaitė visus vietos laikraščius apie numatomą spaudos konferenciją informavo skirtingai: vieniems nurodė vienokį susitikimo su generaliniu komisaru laiką, kitiems – kitokį. Tad išėjo taip, kad „Tauragės kurjerio“ žurnalistai į susitikimą su policijos vadovu atėjo paskutinieji. Tuo metu generalinis komisaras kalbėjo apie papildomai Tauragės komisariatams skiriamą finansavimą – besibaigiančiais metais pareigūnai gaus papildomų lėšų patruliavimui mieste. Į Pagėgių savivaldybės atstovų užduodamus klausimus apie keblumus organizuojant prevencinį darbą, steigiant nerūkymo zonas, stebint nusižengusius paauglius ir t.t., S.Skvernelis atsakė, kad tai įmanoma išspręsti tik skiriant papildomą finansavimą, investuojant į ateitį.

REKLAMA
REKLAMA

– Jeigu per metus savivaldybė prevenciniam darbui numato tik 2000 litų, sunku tikėtis, kad toji prevencija veiksminga. Galiausiai prie kiekvieno žmogaus policininko nepastatysi. Tad vis dažniau atsigręžiu į mūsų dažnai dėl lėtumo išjuokiamus kaimynus estus. Estijoje jau yra rasta priemonė išvardintiems tikslams pasiekti. Ten naudojamos apyrankės, kuriomis galima matyti ir net reguliuoti kontroliuojamų asmenų judėjimą. Yra ir daugiau įmanomų priemonių, bet tam reikalingos nemažos investicijos, – kalbėjo Lietuvos policijos vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kitas delegacijos atstovas, generalinio komisaro pavaduotojas A.Stončaitis pastebėjo, kad ateityje policijoje gali dirbti žemos kvalifikacijos pareigūnai.

– Konkursai policijos mokyklose jau išnyko, nebeliko norinčiųjų būti policininkais. Tad vertėtų pagalvoti, kokią policiją mes turėsime po kelerių metų. Ar nebus taip, kad ką sugraibysime, tokią paslaugą ir gausime? – retoriniu klausimu į susirinkusiuosius kreipėsi Lietuvos policijos vadovo pavaduotojas.

Susitikimo su Tauragės bendruomenių atstovais pabaigoje skaudviliškis Vidas Bičkus padėkojo atvykusiems svečiams ir delegaciją priėmusiam Tauragės apskrities VPK viršininkui R.Rudminui. Lietuvos policijos generalinis komisaras suskubo paaiškinti, kad policijos vadovybė Tauragei vadovaujančiu R.Rudminu visapusiškai pasitiki ir jį palaiko.

REKLAMA

Pradėjus publikai sklaidytis generalinis komisaras, pamatęs susispietusius žurnalistus, sutiko atsakyti į keletą klausimų. Jis patikino, kad areštinių skaičius visoje Lietuvoje, taip pat ir Tauragės apskrityje, bus mažinamas iki minimumo, nes jų išlaikymas visuomenei atsieina labai brangiai, o nusikaltėliai ir įstatymo pažeidėjai nėra viešbučio gyventojai. Tad stengiamasi areštantais kaip įmanoma greičiau atsikratyti. Dėl to ir šių paslaugų teikėjų kaskart reikia vis mažiau. Dar S.Skvernelis patikino, kad Pagėgių policijos komisariatas išliks.

REKLAMA

– Bent jau iki tol, kol aš būsiu generalinis komisaras. Nuovada tikrai komisariato niekas nepavers. Tai ne tik sumenkintų pareigūnų atlyginimus, nuvertintų jų darbą, bet ir gyventojai jaustųsi nuskriausti, kad jų gyvenvietė neturi komisariato, kad reikiami pareigūnai yra kažkur toli, – garantavo S.Skvernelis.

„Tauragės kurjeris“ policijos vadovui įteikė raštišką kreipimąsi, kuriame prašoma padėti išspręsti susidariusią problemą dėl informacijos teikimo žiniasklaidai. Pastaruoju metu Tauragės apskrities VPK įsivyravo tvarka, kuria ignoruojami ne tik redakcijos žurnalistai, bet ir Visuomenės informavimo įstatymas. Pasitaikė atvejų, kai į redakcijos raštiškus paklausimus gauti atsakymai stebindavo savo absurdiškumu. Visuomenė privalo žinoti ne tik apie kriminalinius įvykius, jų tyrimo eigą rajone, bet ir apie Tauragės VPK veiklą. Policijos generalinis komisaras pažadėjo šį klausimą išspręsti.

Žydrūnė JANKAUSKIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų