REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybinio socialinio draudimo fondo valdyba („Sodra“) informuoja, kad gyventojai, kurie iki šiol negalėjo naudotis išmokomis, pervestomis į banko „Snoras“ sąskaitas, nesusietas su mokėjimo kortelėmis, dabar gali išmokas atsiimti banko skyriuose. Trečiadienį didžiuosiuose miestuose duris atvėrė trys banko „Snoras“ skyriai.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį nuo 14  val. atidaryti banko „Snoras“ skyriai esantys Vilniuje (Gedimino pr. 2), Kaune (Taikos pr. 88A) ir Klaipėdoje (Liepų g. 50). Aptarnaujant klientus, pirmenybė bus teikiama neįgaliesiems ir pensinio amžiaus klientams, pateikusiems atitinkamą pažymėjimą. Nurodyti banko „Snoras“ skyriai trečiadienį, lapkričio 23 d., dirbs nuo 14 iki 18 val.

REKLAMA

Atidaromuose skyriuose kiekvienam banko klientui iš mokėjimo sąskaitų, kurios nėra susietos su mokėjimo kortelėmis, išmokama daugiausia iki 500 litų per parą. Kitos banko „Snoras“ paslaugos nebus teikiamos.

Iš sąskaitų, kurios valdomos mokėjimo kortelėmis, lėšas galima išsigryninti tik naudojantis bankomatais. Banko klientai ir toliau gali disponuoti iki 500 litų per parą suma – išsiimti bankomatuose ir atsiskaityti prekybos vietose, kuriose aptarnaujamos banko mokėjimo kortelės.

REKLAMA
REKLAMA

Klientams, kurie pamiršo kortelės PIN kodą, prarado arba sugadino kortelę ir dėl šios priežasties negali gauti lėšų per bankomatą bei kreipiasi dėl lėšų išmokėjimo iš kortele valdomos sąskaitos, kortelė bus blokuojama banke nustatyta tvarka ir tik po to išmokamos lėšos. Tuomet klientų prašymai bus priimti įprasta banke „Snoras“ nustatyta tvarka, bus taikomi mokėjimo kortelių kainyne nustatyti komisiniai mokesčiai.

Visi kiti banko „Snoras“ skyriai dėl šiuo metu banke vykdomo patikrinimo kol kas laikinai uždaryti. Tačiau tikimasi, kad jau artimiausiomis dienomis vis daugiau skyrių visoje šalyje atvers duris klientams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Sodra“ daro viską, kad draudėjai ir socialinio draudimo išmokų gavėjai, kurie naudojasi banko „Snoras“ paslaugomis, nepatirtų papildomų rūpesčių.

Visi socialinio draudimo išmokų gavėjai, kurių sąskaitos yra banke „Snoras“ ir per jas iki šiol yra gavę jiems priklausančias išmokas, gaus visas išmokas ir toliau, kaip ir iki šiol.

Papildomų išlaidų dėl įmokų pervedimo nepatirs ir valstybinio socialinio draudimo (VSD) įmokų mokėtojai (draudėjai). Jeigu VSD įmokos negali pasiekti „Sodros“ laiku dėl piniginių operacijų apribojimo ne dėl draudėjų kaltės, jie bus atleisti nuo delspinigių mokėjimo.

Jeigu draudėjas privalo sumokėti VSD įmokas, tačiau to jis negali padaryti dėl apribotų banko „Snoras“ operacijų, jis turėtų kreiptis į „Sodros“ valdybos teritorinį skyrių su prašymu atleisti nuo delspinigių mokėjimo.

Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje pradėjo veikti „Snoro" skyriai

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų