REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Skaitytoja Eglė naujienų portalui Balsas.lt persiuntė socialiniame tinklalapyje „Facebook“ gautą privačią žinutę nuo skandalingai per „žaliaakės istoriją“ išgarsėjusio Seimo nario Sauliaus Stomos. Žinutės turinys toks:

REKLAMA
REKLAMA

Gerbiama Emilija,

Mes esame draugai jau keturis mėnesius. Norėčiau šią draugystę dar labiau sustiprinti. Būtų įdomu sužinoti, ko Jūs tikitės iš bendravimo su manimi. Gal turite man kokių pastabų? Galbūt norėtumėte daryti kokią nors įtaką mano veiklai Seime? Kaip tik dabar esu atidaręs naują savo puslapį Facebooke:http://www.facebook.com/pages/Saulius-Stoma/275924469106685

REKLAMA

Būtų malonu, jei prisijungtumėte. Atsiradus daugiau dalyvių planuoju ten daryti apklausas dėl Jums aktualių dalykų. Gal turite ir kitokių pasiūlymų? Iš visos širdies dėkoju už Jūsų draugystę.

Saulius

Šią žinutę gavusi mergina Balsas.lt redakcijos paprašė pasidomėti, ar tokių žinučių turinys negali būti klaidingai interpretuojamas ir ar kas nors gali daryti įtaką Seimo nario veiklai?

A. Salamakinas: tai rinkiminis triukas

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininko Algimanto Salamakino teigimu, toks žinutės turinys primena rinkiminę kampaniją.

REKLAMA
REKLAMA

„Seimo narys suranda kažkokį žmogų, pradeda su juo bendrauti, rodo, koks yra komunikabilus ir tikina, kad atsižvelgs į merginos nuomonę. Tai yra rinkiminis triukas ir daugiau nieko“, – svarstė jis.

A. Salamakino nuomone, po nusivylimo su vadinamąja žaliaake, jis abejoja, kad S. Stoma antrą kartą liptų ant to paties grėblio, ypač nepažinodamas žmogaus ir gavęs pamoką, kaip gali baigtis flirtai.

Paklaustas, ar Seimo nario veiklai gali kas nors daryti įtaką, etikos sargas patikino, kad pagal įstatymus ir Konstituciją, niekas negali daryti įtakos Seimo nario veiklai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Seimo narys turi veikti pagal savo protą ir sąžinę ir negali būti saistomas jokių kitų interesų. Aš galiu bendrauti su žmonėmis, tą ir darau Radviliškyje, man išsako savo mintis, bet prašyti, kad man darytų įtaką, negaliu. Gal S. Stoma turėjo galvoje kitą potekstę, man sunku suprasti, bet įtakos daryti jam niekas negali. Reikia žiūrėti į interesų visumą, o ne atskirai“, – komentavo jis.

S. Stoma: bendrauju su žmonėmis, nes noriu, kad jie man darytų įtaką

Susisiekus su pačiu S. Stoma ir paklausus, kodėl mūsų redakcijos žurnalistė, kuri taip pat yra tarp jo draugų tinklalapyje „Facebook“, negavo tokio paties laiškelio, politikas nepasimetė: „Ten pagal abėcėlę eina, tai turėtų ir jums greitai ateiti“.

REKLAMA

Seimo narys paaiškino, kad „Facebooke“ palaiko kontaktą su žmonėmis, turi apie 5000 draugų ir nori žinoti jų nuomonę apie jo veiklą Seime, kad turėtų naudos iš bendravimo.

„Tarp kitko, dabar sukūriau naują tinklalapį, kurį siūlau prisijungti draugams, ten darysiu apklausas apie aktualius dalykus, kurie vyksta Seime, pavyzdžiui, klausiu, kokius mokesčius reikia karpyti ir t.t . Manau, tai labai geras dalykas. Yra labai didelė valdančiosios koalicijos bėda, kad per mažai atsižvelgia į žmonių nuomonę, todėl aš, kiek sugebu, tiek stengiuosi tai kompensuoti“, – sakė jis.

REKLAMA

Paklausus, kokios įtakos darymą jis turėjo omenyje, rašydamas laišką, politikas patikslino: „Ne taip suprantate. Juk būtent visuomenė turi daryti įtaką Seimo nariams, aš būtent to ir prašau, kad darytų įtaką. Bet ką, net ir flirtą su žaliaake galima kitaip traktuoti, bet manau, kad čia jau traktuotojo problemos. Tam ir bendrauju su žmonėmis, nes noriu, kad jie man darytų įtaką, aš gi jų atstovas Seime“.

S. Stoma pabrėžė, kad didžiausia Lietuvos politikos bėda yra ta, kad politikai atitrūkę nuo visuomenės. „Aišku, jei atsižvelgsiu į vieno žmogaus norus, kuris man labai patiks, o į 5000 kitų neatsižvelgsiu, bus blogai. Tačiau manau, kad turiu atsižvelgti į protingus ir teisėtus siūlymus“, - reziumavo Seimo narys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų