REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rajono politikai abejojo, ar verta biudžeto lėšomis apmokėti nuomą už autobusą, geriausius rajono vyresniųjų klasių moksleivius vežantį į Lenkijos miestą Grodziską.

REKLAMA
REKLAMA

Dar užpraeitą savaitę į rajono tarybos kolegijos posėdį susirinkę politikai ginčijosi ne tik dėl kaimo ugniagesių komandų likimo. Pasiekti aiškų sutarimą buvo nelengva ir dėl gabių vaikų paskatinimo - kelionės į Lenkijos miestą Grodziską.

REKLAMA

Nepaisydamas interesų konflikto savivaldybės ugniagesių komandas gynė valstietis liaudininkas tarybos narys ugniagesys Tomas Četvergas. Tas pats, kuris praėjusią savaitę tarybos posėdyje nedvejodamas tikino, kad savivaldybės biudžeto lėšomis be išimties reikia girdyti vieno darželio auklėtinius, o sulčiaspaudės pirkimui negailėti 3900 litų.

Tačiau galimu panašios sumos skyrimu gabių vaikų kelionei į Lenkiją tas pats politikas abejojo. Jo manymu, pinigų galėtų duoti vaikų tėvai ir pačios mokyklos.

REKLAMA
REKLAMA

Gerą idėją moksleiviams skatinti pateikę rajono vadovai keliautojus išlydėjo nepateikę viešos informacijos ir iki galo neišsprendę finansavimo klausimo, tuo kai kam pasėdami abejonių.

Rajono vadovų įtikinėjimas, kad būtina atkreipti dėmesį ne tik į sportinius apdovanojimus gaunančius moksleivius, kai kuriems politikams atrodė ne itin priimtinas.

Šiaip ne taip kolegijoje buvo prieita prie nuomonės, kad savivaldybės biudžeto lėšomis bus apmokėta pusė kelionės autobusu išlaidų.

Kaip pranešė mero pavaduotoja Stasė Eitavičienė, Grodzisko savivaldybė, su kuria Biržus sieja draugystė ir bendradarbiavimas, savaitės viešnagei kvietė 18 moksleivių biržiečių. Visas apgyvendinimo ir maitinimo išlaidas dengti žadėjo patys lenkai, o biržiečiams tektų sumokėti už autobuso nuomą. Tai, anot S. Eitavičienės, būtų apie 4 tūkst. Lt suma. Į Lenkiją važiuoti siūlyta geriausiems vyresniųjų klasių moksleiviams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Susirūpino, ar nenukentės biudžetas

Aštuoniolika Biržų rajono vidurinių mokyklų moksleivių į Grodziską išvyko lapkričio 27 dieną.

Pirmadienį atsirado besidominčių, kodėl apie biudžeto lėšomis remiamą išvyką nėra jokios informacijos.

Aktyviems klausėjams rūpėjo žinoti, kaip parinktas autobusas, kuris veža vaikus. Ir kiek savivaldybės biudžetui kainuoja ši paslauga.

„Kolegijoje sutarta, kad iš biudžeto bus dengiama pusė kelionės autobusu sumos. O kas apmoka antrąją pusę, jei nei vaikams, nei mokykloms už kelionę mokėti nereikia? Ar tai nėra valdžios noras dovanoti kelionę biudžeto lėšomis, nors kolegijoje tokia galimybė nenumatyta?" - pylėsi abejonės, akivaizdžiai taikiusios į savivaldybės teikiamos informacijos trūkumą.

REKLAMA

Buvo priminta ir neseniai vykusi švietimiečių kelionė į Portugaliją. Pastebėta, kad abiem atvejais trūko laiku pateiktos informacijos, galinčios išsklaidyti abejones.

Pirmadienį savivaldybės interneto puslapyje nebuvo informacijos nei apie senokai vykusį kolegijos posėdį, nei apie moksleivių kelionę.

Žinių apie į Lenkiją išvykusią delegaciją negalėjo pateikti ir už viešuosius ryšius atsakinga komanda. Pasak savivaldybės darbuotojų, kelione rūpinosi specialistė Jurga Bagamolovienė, kurios pirmadienį darbe nebuvo.

REKLAMA

Mokykloms mokėti nereikės

Savivaldybės tarybos sekretorė Neringa Balčiūnienė patvirtino redakcijos iš mokyklų gautą informaciją, kad į Lenkiją išvažiavo 18 geriausių bei aktyviausių moksleivių.

Į užsienį iškeliavo 8 „Saulės" gimnazistai, 6 „Aušros" ir po 2 moksleivius iš „Atžalyno" bei Vabalninko Balio Sruogos vidurinių mokyklų.

Mokyklų vadovai teigė, kad kelionę kaip dovaną gavo olimpiadų laimėtojai bei mokyklos bendruomenės gyvenime aktyviai dalyvaujantys moksleiviai. Buvo pažadėta, kad kelionė nekainuos nei moksleiviams, nei mokyklai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jei reikėtų mokėti, abejoju, ar mergaitės būtų galėjusios išvažiuoti", - sakė Vabalninko Balio Sruogos vidutinės mokyklos direktorius Laimutis Štirvydas, į kelionę išleidęs dvi dvyliktokes.

Kad mokyklai skirtos dvi vietos ir kitą informaciją apie kelionę direktorius gavo iš rajono savivaldybės mero pavaduotojos S. Eitavičienės.

„Galvoju, kad vietų skaičius buvo skirtas tradiciškai - pagal rezultatus ir moksleivių skaičių", - pretenzijų organizatoriams neturėjo L. Štirvydas.

Dvi vietas į kelionę gavusios „Atžalyno" mokyklos direktorius Vaidotas Butkevičius taip pat mano, kad atsižvelgta į įstaigos moksleivių skaičių. Informaciją apie kelionę direktorius sako gavęs iš rajono vicemerės.

REKLAMA

Su moksleiviais į kelionę išvyko pedagogės Jadvyga Džiugienė („Saulė") ir Jovita Drevinskienė („Aušra").

Žadėjo paremti ir verslininkai

Kadangi kelione besirūpinusi viešųjų ryšių specialistė J. Bagamolovienė pirmadienį nedirbo, dėl visų iškilusių klausimų „Šiaurės rytai" kreipėsi į mero pavaduotoją S. Eitavičienę. Pateikiame jos atsakymą.

„Biržų rajono savivaldybės miesto partnerio Grodzisko (Lenkija) kvietimu į mokinių mainų programą įsijungė 18 geriausiai besimokančių, aktyviausių mokinių iš visų rajono vidurinių mokyklų. Mokiniai dalyvaus pamokose, planuos ir organizuos bendrus renginius, apžiūrės Poznanės ir Grodzisko įžymias vietas, susitiks su miesto meru ponu Šimanskiu, gyvens lenkų šeimose. Grodzisko miesto savivaldybė patvirtino, kad visos su mūsų mokinių išvyka susijusios išlaidos bus apmokėtos iš Grodzisko miesto biudžeto. Mūsų savivaldybės buvo prašoma sumokėti tik už mokinių kelionę.

REKLAMA

Kolegijos posėdyje buvo pritarta tam, kad mokiniams būtų leista dalyvauti šioje savaitės trukmės mainų programoje, nes tai būtų paskatinimas ir padėka už jų mokslo ir visuomeninės veiklos pasiekimus. Kolegijos nariai taip pat siūlė savivaldybei sumokėti pusę kelionės kainos. Atlikus viešuosius pirkimus paaiškėjo, kad autobuso nuoma kainuos 4 500 Lt.

Mokinių išvyką pažadėjo remti keletas mūsų rajono verslininkų. Apie konkrečias sumas galėsime kalbėti, gavę pervedimus. Vidurinės mokyklos taip pat neatsisako prisidėti savo lėšomis, nors jų lėšos iš esmės yra tos pačios biudžeto lėšos.

Kokią konkrečią sumą už autobuso nuomą sumokės savivaldybė, kokia bus verslininkų ir mokyklų įmokos dalis, informuosime vėliau."

Alfreda Gudienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų