REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Darbo partijos frakcijos narys Mečislovas Zasčiurinskas Seimo posėdžių sekretoriate užregistravo pasiūlymą dėl Valstybinio socialinio draudimo fondo biudžeto 2012 m. rodiklių patvirtinimo įstatymo projekto, kuris leis grąžinti pensijas į prieškrizinį lygį ne iš dalies — kaip siūlo valdančiosios partijos, bet visiškai.

REKLAMA
REKLAMA

M. Zasčiurinskas siūlo atsisakyti 2 proc. valstybinių pensijų socialinio draudimo įmokų pervedimo į privačias pensijų kaupimo bendroves ir taip gauti papildomų lėšų pensijų atstatymui.

REKLAMA

Anot politiko, kai kurios kaimyninės šalys taip pasielgė dar prieš kelerius metus — pačioje krizės pradžioje, ir taip sugebėjo nemažinti pensijų, todėl M. Zasčiurinskas neabejoja, kad toks būdas pasiteisintų ir Lietuvoje.

„Pensijų kaupimas privačiose kaupimo bendrovėse yra kiekvieno žmogaus asmeninis apsisprendimo reikalas. Valstybinio socialinio draudimo biudžetas yra sunkioje finansinėje būklėje, todėl manau, kad socialinio draudimo fondo ar valstybės biudžeto lėšų pervedimas į privačius kaupimo fondus yra netikslingas“, — sako M. Zasčiurinskas.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo narys pabrėžia, kad privačiuose pensijų kaupimo fonduose jau sukauptos lėšos niekur nedingtų ir žmonės galėtų jomis pasinaudoti sulaukus atitinkamo amžiaus.

„Valdantieji surengė tikrą cirką, baugindami žmones tai didėjančiu pridėtinės vertės mokesčiu, tai mokesčiais už automobilius ar panašiomis idėjomis. Valdančiosios koalicijos deklaruojamas pasiryžimas tikrai, o ne tariamai veržtis diržus ir mažinti valstybės valdymo išlaidas 4 proc., yra nepakankamas. Mano siūlomas būdas nieko nekainuos valstybei ir tikrai leis grąžinti iš žmonių atimtas pensijas, todėl viliuosi, kad mano pataisos logiką — kaupiamiesiems fondams nustatyti nulinį tarifą — perpras dauguma Seimo narių ir jai pritars“, — teigia parlamentaras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų