REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dviejų pagrindinių konkurentų tarptautinėje rinkoje – Rusijos ir JAV – ginklų ir karinės technikos pardavimai 2011 metais, palyginus su praeitu atskaitiniu laikotarpiu, ženkliai išaugo. JAV sudarytų kontraktų suma padidėjo 3 milijardais JAV dolerių, Rusijos – 1 milijardu, praneša „Newsru“. Nors Rusijos atskaitinis laikotarpis yra ilgesnis ir tęsis dar mėnesį, panašu, kad priartėti prie Vašingtono Rusijai nepavyks.

REKLAMA
REKLAMA

JAV tvirtai užima pirmąją vietą pagal ginklų prekybos apimtį. Šiais metais JAV kompanijos pasirašė ginklų tiekimo sutarčių už 34,8 milijardo JAV dolerių. Šis skaičius viršija 30 milijardų jau ketverius metus iš eilės. Vis dėlto JAV nesugebėjo įvykdyti nustatyto plano – pasiekti 46 milijardų vertės pardavimus.

REKLAMA

Rusijos ginklų eksportas šiemet jau sudarė 10 milijardų JAV dolerių. Galutinis skaičius bus paskelbtas vėliau. Prognozuojamas skaičius – 11 milijardų. Tokiu būdu JAV pagal ginklų eksportą Rusiją lenkia beveik trigubai. Tiesa, tai yra tik oficiali statistika, todėl sunku pasakyti, kokie yra realūs ginklų prekybos mastai.

Trečioji pagal ginklų eksportą šalis pasaulyje – Vokietija, ketvirtąją vietą užima Prancūzija, penkti yra britai.

Daugiau ginklų praeitais metais importavo Indija, Australija, Pietų Korėja, Singapūras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų