REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panašu, kad susirūpinusių rusų pranešimai apie karinės technikos dislokavimą Maskvoje turi pagrindo. Ketvirtadienį Maskvoje vėl buvo pastebėta šarvuočių kolona. Įdomu tai, kad šarvuočiai Maskvoje sugebėjo sukelti avariją.

REKLAMA
REKLAMA

Oficialiai apie avariją nėra pranešama, tačiau opozicinio judėjimo „Solidarnost“ atstovas Olegas Kozlovskis paviešino filmuotą medžiagą, kurioje šarvuočių kolona užfiksuota iš karto po sukeltos avarijos, praneša Newsru.

REKLAMA

Filmuotuose vaizduose, kurie pasirodo svetainėje „YouTube“, matosi šeši šarvuočiai sunkvežimiai, prieš kurias yra policijos automobilis. Už paskutiniojo šarvuočio stovi du automobiliai. Vieno iš jų priekinė dalis yra sudaužyta. Akivaizdu, kad automobiliai susidūrė po tam tikrų šarvuočių kolonos manevrų. Visa tai vyko gruodžio 8 dieną.

Olegas Kozlovskis, paviešinęs filmuką savo tinklaraštyje, komentavo jį taip: „Kol keletas aktyvistų aiškinasi tarpusavio santykius, į Maskvą atvažiuoja šarvuota karinė technika. Ir netgi mindo Maskvos gyventojų automobilius. Gal nukreipkime visą energiją į šią techniką?“. Kozlovskis turi omenyje pastarosiomis dienomis atsiradusią trintį tarp opozicijos atstovų dėl savaitgalio protesto akcijų organizavimo.

REKLAMA
REKLAMA

Opozicijos atstovai nesutaria dėl pagrindinio mitingo vietos. Maskvos valdžia uždraudė rengti akciją Revoliucijos aikštėje, tačiau vėliau leido protestuoti vos 300 žmonių. Mitingą buvo leista perkelti į „Bolotnaja“ aikštę. „Solidarnost“ sutiko su šiuo pasiūlymu, tačiau kiti opozicionieriai ir toliau ragina mitingą rengti Revoliucijos aikštėje.

Karinės technika Maskvos gatvėmis pradėjo judėti jau kitą dieną po pirmųjų mitingų. Internete pasirodė nuotraukos, kuriose – Maskvos gatvėmis važiuojantys sunkvežimiai su kariais. Dėl šių nuotraukų Vidaus reikalų ministerijai teko pasiaiškinti. Buvo pareikšta, kad kariai ir karinė technika yra skirta piliečių saugumui užtikrinti.

Taip pat skaitykite:

Protestai Rusijoje jau turi savo simbolį (video)

Rusijos vyriausybė leido opozicijai rengti mitingą Maskvos centre?

V. Putinas: protestus Rusijoje organizuoja JAV

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų