REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kėdainių rajono savivaldybės tarybos nariai šiandien vykusiame tarybos posėdyje priėmė sprendimą ir patvirtino nerūkimo zonas Kėdainių rajono savivaldybės viešuosiose vietose.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo šiol kėdainiečiai nebegalės rūkyti vaikų žaidimo aikštelėse, sporto aikštėse, autobusų stotelėse (laukimo paviljonuose).

REKLAMA

Siekiant užtikrinti vaikų ir suaugusiųjų teises į sveiką aplinką be tabako dūmų,  Kėdainių rajono savivaldybės narkotikų kontrolės komisija 2011 m. rugsėjo 5 d. posėdžio metu pasiūlė teikti sprendimo projektą dėl draudimo rūkyti Kėdainių rajono savivaldybės teritorijoje. Kadangi rūkymas yra žalingas ne tik pačiam rūkančiajam, bet ir aplinkiniams, buvo siūlyta uždrausti rūkyti  ten, kur laisvalaikį leidžia vaikai, šeimos, taip pat laukiantieji autobuso stotelių laukimo paviljonuose.

REKLAMA
REKLAMA

Naujienų portalas Kėdainietis.lt taip pat skelbė apklausą dėl šių apribojimų ir klausė kėdainiečių nuomonės. Net 63 procentai apklausoje dalyvavusių kėdainiečių pasisakė už nerūkymo zonų atsiradimą.

Nerūkymo zonose informacinėms lentelėms, lipdukams pagaminti, iškabinti planuojama skirti apie 5000 litų.

Šio sprendimo laikymąsi kontroliuos policijos pareigūnai. Už nusižengimą grės administracinė bauda nuo įspėjimo iki 50 litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų