REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Partijos kolegų daugumos valia Panevėžio dešinieji savo skyriaus pirmininku dar porai metų perrinko konservatorių Vitą Matuzą.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusį šeštadienį vykusiame Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Panevėžio miesto skyriaus narių visuotiniame susirinkime išrinktas skyriaus pirmininkas bei pasiūlyti atstovai dalyvauti kitąmet vyksiančiuose Seimo rinkimuose.

REKLAMA

Išrinko visą būrį

TS-LKD Panevėžio skyriaus narių valia pirmininko postą dar porai metų išlaikė Vitas Matuzas. Už jį balsavo 155 partijos nariai.

Į skyriaus vadovus pretendavo ir dabartinis miesto meras krikdemas Vitalijus Satkevičius, tačiau pralenkti ilgamečio Panevėžio dešiniųjų vado, dabartinio Seimo Biudžeto ir finansų komiteto vicepirmininko jam nepavyko – už jo kandidatūrą balsavo 81 partijos kolega.

Skyriaus pirmininko V. Matuzo teikimu susirinkimas patvirtino ir vicepirmininkus – jų pasiūlyta net dešimt. Pirmininko pavaduotojais patvirtinti Petras Luomanas, Vitalijus Satkevičius, Arturas Grucė, Ričardas Grainys, Viktoras Trofimovas, Romalda Šerplienė, Zinaida Marmokienė, Maurikijus Grėbliūnas, Petras Leikauskas ir Algirdas Blažys.

REKLAMA
REKLAMA

Kadangi artėja Seimo rinkimai, tame pačiame TS-LKD Panevėžio skyriaus susirinkime kandidatais į vienmandates apygardas mieste ir rajone pasiūlyti Julius Dautartas, Petras Luomanas ir Vitas Matuzas.

Nenorėjo drumsti vandens?

Beje, prieš TS-LKD skyriaus pirmininko rinkimus į šį postą buvo pasiūlyti ne du, bet trys kandidatai. Be V. Matuzo ir V. Satkevičiaus, į šias pareigas pretendavo ir konservatorius Maurikijus Grėbliūnas, tačiau jis kandidatūrą atsiėmė. Kaip „Panevėžio balsui“ aiškino pats politikas, pirmiausia dėl akivaizdaus fakto, jog laimėti šių rinkimų nebuvo jokios galimybės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Be to, jeigu būčiau neatsiėmęs kandidatūros, susirinkimas būtų labai ilgai užsitęsęs, nes partijos narių balsai būtų išsiskaidę, tad išrinkti pirmininką būtų reikėję net kelių rinkimų turų, – praktiško požiūrio laikosi naujausios kadencijos miesto Tarybos narys, galiausiai tapęs pirmininko pavaduotoju. – Kam ta maišatis reikalinga? Be reikalo drumsti vandenį – ne mano stilius.“

Krikdemas V. Satkevičius, priešingai, manė, jog jo bandymas užimti partijos skyriaus vadovo postą buvo to vertas, net jei ir baigėsi nesėkme.

REKLAMA

„Partijos pavadinime yra žodis „demokratija“, – aiškino politikas. – Tai dėl tos demokratijos ir kad skyriaus pirmininko rinkimai būtų tikroviški, savo kandidatūros neatsiėmiau. Be to, taip patikrinau skyriaus gyvybingumą. Dar nenorėjau nuvilti žmonių, kurie palaikė ir iškėlė mano kandidatūrą, todėl ir dalyvavau skyriaus pirmininko rinkimų kampanijoje.“

Ar buvo šansas laimėti, anot V. Satkevičiaus, tai jau kitas klausimas: „Mano galva, partijos skyrius turi būti gyvas, o nariai – aktyviai reikšti savo nuomonę. Išsirinkome skyriaus pirmininką dvejiem metams ir tai jau yra gerai.“

REKLAMA

Vienišų vilkų netoleruotų

TS-LKD Panevėžio skyriaus pirmininko kėdėje V. Matuzas laikosi jau devynerius metus.

„Kai 2002 metais buvo sujungti du mieste veikę skyriai, nuo tada ir esu renkamas pirmininku, – pasidžiaugė politikas. – Skyrių įsivaizduoju kaip šeimą, kurioje gali būti įvairių ginčų, nesutarimų. Tačiau aiškinantis visas problemas galima išspręsti. Svarbiausia, kad nebūtų intrigų, apsimetinėjimų. Negalima ir asmeninių egoistinių tikslų siekti. Viską galima suderinti. Čia juk tas pats, kaip dirbti su koalicijos partneriais. Artėja rinkimų į Seimą metas ir jiems reikia ruoštis, o ne galvoti, kaip spręsti vidaus prieštaravimų problemas. Kam reikalinga įtampa, jeigu galima sutarti ir dirbti?“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot V. Matuzo, ne mažiau svarbu, kad skyriaus susirinkime buvo patvirtinti trys kandidatai dalyvauti 2012-ųjų Seimo rinkimuose. „Tai mano paties, P. Luomano bei J. Dautarto kandidatūros, – aiškino konservatorių lyderis. – Tačiau mūsų kandidatūras turės patvirtinti partijos prezidiumas ir tik tada bus aišku, kurie politikai dalyvaus Seimo rinkimuose.“

V. Matuzas teigė, esą netoleruotų partijos kolegos, bandysiančio Seimo rinkimuose iškelti kandidatūrą savarankiškai. „Jeigu esi partijos narys, turi paklusti partijai ir priimtiems nutarimams, – buvo kategoriškas. – Kokie gali būti savarankiški iškėlimai? Jeigu jau esi vienišius, tai ir būk vienišius, bet tuomet nepriklausyk jokiai partijai. Tada gali elgtis, kaip patinka.“

REKLAMA

Apsistatė pavaduotojais

Pirmininko pavaduotoju dar vienai kadencijai už akių perrinktas TS-LKD miesto skyriaus susirinkime nedalyvavęs konservatorius V. Trofimovas tvirtina esąs patenkintas jo rezultatais.

„Skyriaus pirmininku pelnytai išrinktas V. Matuzas. Jis yra lyderis ir šiuo metu pats tinkamiausias žmogus vadovauti skyriui. Kam keisti kitu, jei V. Matuzas geba vesti skyrių į priekį? Keisti pirmininką vien todėl, kad keisti, – nekoks pasirinkimas. Procesas turi vykti natūraliai“, – paaiškino V. Trofimovas ir įtikinamai tvirtino, kad skyriaus pirmininkas išrinktas demokratiškai.

REKLAMA

Be to, V. Trofimovas įsitikinęs, kad visi trys politikai – V. Matuzas, P. Luomanas ir J. Dautartas – patys tinkamiausi dalyvauti kitais metais vyksiančiuose Seimo rinkimuose.

„Tai pačios geriausios kandidatūros. Jie visi trys matomi ir nemažai padarė Panevėžio naudai. Todėl jie galės tinkamai miestui atstovauti Seime, o mes jiems padėsime“, – kalbėjo politikas.

Viena iš konservatorių partijos steigėjų Dalia Meškauskienė irgi atvirai pasisakė, kad renkant skyriaus pirmininką balsavusi už V. Matuzą: „Nors nesu labai aktyvi skyriaus narė – tik nario mokestį sumoku, bet turiu savo nuomonę ir galiu ją išsakyti. V. Matuzas šiuo metu pats tinkamiausias skyriaus vadovas. Jis – lyderis, o V. Satkevičius – nepakeičiamas jo pavaduotojas.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Ir gerai, kad kelintus metus skyriaus pirmininku renkamas V. Matuzas, – tęsė D. Meškauskienė. – Stabilumas partijai – privalumas, nors kiti skyriaus nariai kitokios nuomonės. Tik nesuprantu, kodėl skyriaus pirmininkas turi net dešimt pavaduotojų? Atrodo, kad pavaduotojų tiek išrinkta tik todėl, kad jie turėtų postus. O ar jie dirbs, kitas klausimas. Normaliai užtektų trijų, bet dirbančių, pavaduotojų.“

Raimonda MIKUČIONYTĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų