REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujienų agentūros „Reuters“ ir „The Associated Press“ šešerius metus stebėjo buvusio PAR prezidento Nelsono Mandelos namus slaptomis kameromis. Tai ketvirtadienį pranešė „Dispatch Online“.

REKLAMA
REKLAMA

Leidinio duomenimis, slaptos kameros buvo sumontuotos vienos iš vietinių genčių vadovės Nokvanelės Balilzu namuose. N. Balilzu patvirtino informaciją apie AP ir „Reuters“ kameras jos namuose, bet nesutiko atsakyti į klausimą, ar agentūros jai už tai mokėjo pinigus.

REKLAMA

Pasak PAR policijos atstovo Mzukisi Fatyela, kurį cituoja naujienų agentūra „France Presse“, teisėsaugos institucijų darbuotojams pavyko konfiskuoti dvi kameras. Bet pareigūnai mano, kad kamerų gali būti daugiau. „Dispatch Online“ duomenimis, N. Balilzu namuose buvo trys stebėjimo kameros.

Agentūrų atstovai patvirtino, kad netoli 93 metų amžiaus Nobelio taikos premijos laureato rezidencijos buvo slaptų kamerų. „Reuters“ darbuotojai pareiškė, kad viena kamera buvo, bet ji jau demontuota. AP atstovai teigia, kad jie, valdžiai leidus, sumontavo kelias kameras, bet jomis nebuvo naudojamasi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų