REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos televizija jau trečią kartą transliavo labdaros telemaratoną „Ištiesk gerumui ranką“. Labdaros ir paramos fondas „Algojimas“ kvietė visus geros valios žmones aukoti negalią turintiems vaikams.

REKLAMA
REKLAMA

Akcijos organizatorių duomenimis, Lietuvoje gyvena apie 30 tūkstančių neįgalių vaikų, iš kurių apie 7000 nelanko jokios ugdymo įstaigos. Dauguma negalią turinčiųjų auga nepilnose šeimose, dažniausiai atsakomybė ir rūpesčiai užgula mamų pečius. Transliacijos metu žiūrovai išvydo ne vieną sugraudinusią ir įkvepiančią šeimos istoriją.

REKLAMA

Akcijos koncerte be honoraro sutiko dalyvauti būrys žinomų Lietuvos atlikėjų. Pasidalinti gerumu skatino ir savo dainomis su žiūrovais dalijosi Evelina Anusauskaitė, Sasha Song, Vaida Genytė, Asta Pilypaitė, Atlanta, Aistė Pilvelytė, Vladas Kovaliovas, Stano ir kiti. Vakarą simboliškai atidarė dainininkės Ingridos Kazlauskaitės kūrinys „Ištiesk gerumui ranką.

Televizijos projektų administratorė ir atlikėja jau trečius metus prisideda prie akcijos: padeda išpildyti mažųjų kalėdines svajones, yra viena iš koncerto organizatorių. Ingrida Kazlauskaitė pastebėjo, kad visais akcijos metais politikų dėmesio neįgalieji sulaukia labai mažai. Anot merginos, kelis metus iš eilės organizatorių kvietimus prisidėti, dalyvauti koncerte politikai tiesiog ignoruoja. Laimei, šiemet, kaip ir anksčiau, akcija sulaukė dėmesio iš įmonių, verslininkų, daugybės vaikučių norus pildančių žmonių iš Lietuvos ir užsienio.

Telemaratono metu telefonu buvo paaukota apie 127 000 litų, o per aukok.lt portalą į akcijos sąskaitą pervesta daugiau nei 24 000 litų. Žmonės buvo kviečiami aukoti ir pasibaigus labdaros telemaratonui, taip pat prisidėti prie neįgalių vaikų kalėdinių svajonių pildymo, kuris vyks iki švenčių pabaigos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų