REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Andrius Kubilius neigia gandus apie valdančiosios koalicijos griūtį ir jos narių bendradarbiavimą nurodo kaip pavyzdį kitoms politinėms partijoms.

REKLAMA
REKLAMA

„Nežinau, kas leido kam nors spėlioti apie tai, kad praeitą savaitę koalicija vos nesugriuvo. Noriu priminti, kad koalicija dirba, jau tuoj prasidės ketvirti metai, ir ne vieną kartą esame svarstę labai sudėtingus klausimus. Ši koalicija, neturėdama faktinės daugumos, sugebėjo priimti pačius sudėtingiausius sprendimus per aštriausią pirmosios krizės bangos duobę. Todėl neturėjau jokių abejonių, kad tos diskusijos, kaip geriau spręsti naujas iškylančias problemas, kurios kilo prieš kelias savaites Seime, baigsis rezultatyviai. Koalicija dar sykį pademonstravo, kad tikrai sugeba veikti atsakingai. Tai yra jos labai aiškus parodymas kitoms politinėms partijoms, kaip, esant pakankamai nelengvoms ir sudėtingoms aplinkybėms, reikia elgtis atsakingai“, – antradienį interviu „Lietuvos radijui“ sakė Ministras Pirmininkas.

REKLAMA

ELTA primena, kad, liberalams nepritarus konservatorių siūlomiems nekilnojamojo turto, automobilių bei indėlių palūkanų apmokestinimo įstatymo projektams, iškilo grėsmė valdančiosios koalicijos stabilumui.

Praėjusią savaitę koalicijos partneriai pasirašė susitarimą, numatantį sumažinti pervedimus į privačius pensijų fondus iki 1,5 proc. Iš siūlytų mokesčių sutarta įvesti tik nekilnojamojo turto mokestį. Greičiausiai bus apmokestinta vertė, viršijanti 1 mln. litų, tačiau dėl tarifo dar bus diskutuojama.

Automobilių bei indėlių palūkanų apmokestinimas greičiausiai bus svarstomas pavasarį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų