REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos centrinė rinkimų komisija antradienį anuliavo parlamento rinkimų rezultatus 21 rinkimų punkte iš 95 000.

REKLAMA
REKLAMA

Komisijos pirmininko pavaduotojas Leonidas Ivlevas sakė, kad buvo gauta beveik 1 700 prašymų paskelbti rinkimų rezultatus negaliojančiais. Daugiau kaip šimtas jų perduota toliau tirti policijai ir teisėtvarkos žinyboms, pranešė agentūra „Interfax“.

REKLAMA

Minėtame 21 rinkimų punkte savo balsą atidavė 39 000 žmonių. Komisija „YouTube“ svetainėje išnagrinėjo 26 įrašus, esą įrodančius, kad rezultatai buvo klastojami.

Nevyriausybinė organizacija „Golos“ absurdu pavadino tai, kad Rinkimų komisija komentuoja balsavimo rezultatus. Pasak „Golos“, juk pati komisija ir davė nurodymą klastoti biuletenius. „Rinkimų komisijos sudėtis ir vadovybė turi būti pakeista. Priešingu atveju niekas nesikeis“, – sakė organizacijos vadovė Lilija Šibanova.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusią savaitę premjero Vladimiro Putino atstovas Dmitrijus Peskovas pareiškė, kad sukčiavimų būta tik labai nedaug. Tai esą jokiu būdu nepaveikė rinkimų rezultatų.

Gruodžio 4–ąją vykusiuose parlamento rinkimuose V. Putino partija „Vieningoji Rusija“ patyrė didelių nuostolių, tačiau gavo pakankamai balsų, kad liktų valdžioje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų