REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sudėtingais ekonominiais laikais daugelis žmonių svarsto apie karjeros pokyčius, rašo „Business Inssider“. Jeigu esate vienas iš tokių, tuomet siūlome susipažinti su profesijomis, kurių atstovai JAV jaučiasi patys laimingiausi.

REKLAMA
REKLAMA

Tarp išvardintų specialybių rasite tokias, kurios patenkins įvairių pomėgių ir charakterių žmones. Tyrimą atliko Čikagos Universiteto darbuotojai.

REKLAMA

Kvalifikuoti sunkiosios pramonės darbuotojai

Į šią sritį patenka nuo kranų operatorių iki statybos inžinierių. Žmonės, pasirinkę tokią karjerą,  prisideda prie namų statybos, kelių tiesimo ir žemės išteklių gavybos.

Finansinių paslaugų pardavėjai

Finansinių paslaugų pardavėjai aktyviai bendrauja su klientais, pardavinėdami tokius finansinius produktus kaip paskolos ir investicinių fondų vienetai. Jie patarinėja gyventojams kur ir kaip būtų protingiausia investuoti sukauptas lėšas.

REKLAMA
REKLAMA

Jeigu mėgstate bendrauti ir domitės finansais, šis darbas skirtas kaip tik jums. Nereikia pamiršti, kad uždarbio dydis neretai priklausys nuo įdėtų pastangų. Nors pastaruoju metu finansų pasaulis išgyvena ne pačius geriausius laikus, tačiau gerų pardavimo vadybininkų rinkai reikia tiek ekonominio sunkmečio, tiek ir ekonominio pakilimo laikotarpiu.

Psichologai

Vidutinis psichologo atlyginimas nėra itin didelis, tačiau kaip teigia jie patys, pinigai - ne pagrindinis laimės šaltinis. Matyt, psichologai darbe jaučiasi laimingi, nes geriausiai išmano nuotaikos kontrolės mechanizmus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Menininkai

Menininkai dažnai susiduria su finansiniais sunkumais, tačiau pats darbo procesas jiems yra mielesnis už bet ką kitą šiame pasaulyje.

Menininkai dirba laisvu grafiku, jie patys yra savo laiko šeimininkai. Atliekant tyrimą buvo aiškinamasi kokia veikla užsiimdami žmonės jaučiasi laimingiausi. Keturiais atvejais iš šešių labiausiai žmones džiugino teatras/šokiai, dainavimas, parodų ir muziejų lankymas bei  pomėgiai, susiję su rankdarbiais. Visos paminėtos veiklos rūšys glaudžiai siejasi su menu.

Mokytojai

Beveik viso pasaulio ugdymo įstaigų darbuotojai skundžiasi pernelyg mažais atlyginimais, tačiau šią graužatį atperka žinojimas, kad būtent jie ugdo pasaulio ateitį. Mokytojo darbas itin varginantis psichologiškai, tačiau jis neleidžia pasenti anksčiau laiko.

REKLAMA

Specialių poreikių turinčių vaikų mokytojai

Žmonės, dirbantys šioje srityje, privalo turėti itin išvystytą rūpinimosi instinktą. Jiems tenka susidurti su vaikais, kurių kiekvieno poreikiai yra specifiniai. Nepaisant to, specialių poreikių turinčių vaikų mokytojai yra vieni laimingiausių darbuotojų, nes jie kasdien dalijasi savo pertekliniu poreikiu rūpintis kitais.

Rašytojai

Siaubo romanų kūrėjas Stephenas Kingas puikiai apibūdino rašytojo profesiją.

Anot jo, rašymas leidžia užsidirbti pinigų, išpopuliarėti, patirti meilės nuotykių ir susirasti draugų. Rašytojas jaučiasi laimingas žinodamas, kad savo darbu praturtins skaitytojų ir savo paties gyvenimą.

REKLAMA

Jeigu jaučiate palaimą liedamas mintis popieriuje, tuomet ir jums verta pabandyti užkariauti literatūros pasaulį.

Terapeutai

Terapeutai visada suras darbą ir šis saugumo jausmas leidžia jiems jaustis laimingiems. Džiugina ir atlyginimo didėjimo perspektyvos, nes sulig kiekvienais metais auga terapeuto kvalifikacija.

Terapeutai kasdien padeda žmonėms grįžti į normalų gyvenimą, matydami sveikstančius pacientus jie patys persisunkia teigiamomis emocijomis.

Ugniagesiai

Jų pamainos ilgos, atsakomybė didžiulė, tenka dirbti ir per šventes, tačiau tai nesumažina pasitenkinimo savo atliekamu darbu. Ugniagesiai didžiuojasi savo veikla, o tai nemaža dalimi lemia aukštą pasitenkinimo lygį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Be to, ugniagesiai negali skųstis darbo sąlygomis.  Nors jų pamainos ilgos, tačiau poilsio laikas taip pat trunka ilgiau nei kitų darbuotojų. Ugniagesių komandos nariai užmezga glaudžius tarpusavio ryšius. Galima sakyti, kad tarp jų susiformuoja santykiai, primenantys draugų bendravimą mokykloje.

Ugniagesių brigada tampa antrąja šeima.

Šventikai

Nieko nuostabaus, kad šventikai jaučiasi patys laimingiausi. Žmogus, kuris nusprendžia pašvęsti savo gyvenimą religijai turi būti itin motyvuotas ir labai aiškiai suprantantis, ko nori šiame gyvenime.

Šventikai padeda žmonėms sunkiausiomis jų gyvenimo akimirkomis ir drauge su jais džiaugiasi laimingiausiomis gyvenimo valandomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų