REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujajame režisieriaus Davido Fincherio filme „Mergina su drakono tatuiruote“ pasirodžiusi aktorė Rooney Mara jau skanauja pirmuosius šlovės vaisius – ji nominuota „Auksinio gaublio“ statulėlei ir sausio 15-ąją vyksiančioje apdovanojimų teikimo ceremonijoje pretenduoja tapti geriausia dramos aktore. Lietuvos žiūrovai juostą „Mergina su drakono tatuiruote“ kino teatruose išvys jau  sausio 6-ąją.

REKLAMA
REKLAMA

Kadras iš filmo „Mergina su drakono tatuiruote“ (nuotr. „Acme Film“ arhyvo)Kadras iš filmo „Mergina su drakono tatuiruote“ (nuotr. „Acme Film“ arhyvo)

Amerikiečių aktorė Rooney Mara per pastaruosius metus daug patyrė – iki šiol vos vieną ryškesnį vaidmenį atlikusi 26-erių mergina turėjo kardinaliai pasikeisti. Kaip Hollywoodreporter.com sakė pati aktorė, iš pradžių garsusis D.Fincheris nenorėjo jos įsivaizduoti kaip Lisbet Salander, psichologinių problemų turinčios kompiuterių įsilaužėlės. Iki tol R.Mara jau buvo sykį bendradarbiavusi su režisieriumi prie filmo „Socialinis tinklalapis“ 2010-aisiais, kai vaidino „Facebook“ įkūrėjo Marko Zuckerbergo mylimąją Ericą Albright.

REKLAMA

Kadras iš filmo „Mergina su drakono tatuiruote“ (nuotr. „Acme Film“ arhyvo)Kadras iš filmo „Mergina su drakono tatuiruote“ (nuotr. „Acme Film“ arhyvo)

„Dalykai, kurių iš manęs reikėjo „Socialiniame tinklalapyje“ buvo visiškai priešingi tiems, kurių D.Fincheris norėjo kurdamas „Merginą su drakono tatuiruote“, tad normalu, kad iš pradžių buvo sunku patikėti, kad aš tiksiu“, – prisipažino R.Mara. Beje, pirmasis jos vardas Patricia, o viduriniuoju – Rooney – vardu mergina pradėjo prisistatyti išsikrausčiusi į Los Andželą 2007-aisiais.

REKLAMA
REKLAMA

„Pamačiau, kiek garsių vardų ir kiek skirtingų aktorių pretenduoja į šį vaidmenį, tad žinojau, kad privalau pabandyti“, – pasakojo R.Mara. Jos kandidatūrą palaikė ilgametė D.Fincherio kolegė, prodiuserė Cean Chaffin ir jau netrukus merginai buvo pasiūlyta vaidinti filme.

Teko nugalėti baimes

Aktorė turėjo visiškai atsiduoti Lisbet Salander vaidmeniui ir paaukoti švelnios merginos išvaizdą. Jai teko nusikirpti ilgus plaukus, nusiskusti dalį galvos, prasiverti antakį, ausis ir net krūties spenelį. R.Mara taip pat numetė svorio, nes juto, kad taip geriau įsigyvens į vaidmenį, lankėsi prievartos aukų pagalbos centre.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įdomus faktas, kad jauna aktorė filmuodamasi labiausiai baiminosi ne pasirodyti nuoga ar brutaliose prievartavimo scenose, o ko kito. „Filme gana daug laiko būnu apsinuoginusi. Pamanėme, jei jau taip parašyta knygoje, taip turėtų būti ir filme. Dėl visų tatuiruočių, makiažo ir auskarų, mano pasikeitusio kūno, net būdama nuoga jaučiausi it vilkėčiau kostiumą. Žinoma, vaidinti prievartaujamą baisu, tačiau vienintelis dalykas, dėl kurio nebuvau tikra – važinėjimasis motociklu“, – prisipažino aktorė. R.Mara filmavimų metu nugalėjo savo baimę ir puikiai įvaldė transporto priemonę, tuo gali įsitikinti naujosios „Merginos su drakono tatuiruote“ žiūrovai.

Holivude sukurtas filmas „Mergina su drakono tatuiruote“, kurį režisavo garsusis Davidas Fincheris, Lietuvos kino teatrus pasieks jau sausio 6-ąją.

Filmo „Mergina su drakono tatuiruote“ anonsas:


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų