REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Lietuvoje vieši roko karaliene visame pasaulyje tituluojama Suzi Quatro. Žinoma atlikėja savo pirmąjį savo koncertą surengė Vilniaus „Siemens“ arenoje, gruodžio 28-osios vakarą, vėliau koncertuos Panevėžyje ir Šiauliuose. Atlikėja su grupe iš Lietuvos pageidavo išvykti gruodžio 31 d. ryte kiek įmanoma anksčiau, kad visi nariai spėtų grįžti pas šeimas ar draugus sutikti Naujųjų metų.

REKLAMA
REKLAMA

Į Vilnių žinoma dainininkė atskrido gruodžio 27-osios vakarą. Garsi atlikėja koncertų organizatoriams nepateikė ilgo pageidavimų sąrašo, o ir į Lietuvą atvyko pigių avialinijų reguliariuoju lėktuvo reisu, nors dažnai pasaulinio garso atlikėjai keliauja privačiais lėktuvais.

REKLAMA

Į Lietuvą dainininkė atvyksta jau ne pirmą kartą, koncerto organizatorių teigimu, į mūsų šalį koncerto išvakarėse S. Quatro atvyko tikėdamasi rasti laiko pasivaikščioti po senamiestį ir apsipirkti.

Nors pasidairius po areną buvo matyti nemažai tuščių vietų, vos atlikėjai išėjus į sceną tapo akivaizdu, kad į koncertą susirinko patys ištikimiausi jos muzikos gerbėjai, kurie plojo ir dainavo kartu su S. Quatro nuo pat pirmųjų dainininkės atliktų kūrinių.

REKLAMA
REKLAMA

S. Quatro publikai dovanojo nemažai senų ir hitais tapusių kūrinių, bet skambėjo ir dainos iš paties naujausio atlikėjos albumo. Dainininkei scenoje energijos galėtų pavydėti nemažai jaunų atlikėjų, mat S. Quatro savo kūrinius atliko su ypatinga ekspresija, nuoširdžiai bendravo su publika ir skatino ją linksmintis. Publika buvo itin gerai nusiteikusi ir netrukus lingavimus ir kuklius treptelėjimus koja po kėdėmis pakeitė šokiai tarp praėjimų.

Koncerto metu atlikėja kelis kartus kreipėsi į žiūrovus sakydama, kad jai malonu juos matyti, trumpai pakomentuodavo, kokią dainą netrukus gerbėjai išgirs, šiek tiek užsimindavo apie jos atsiradimo istoriją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vieną iš koncerto metu atliktų baladžių atlikėja skyrė savo tėvui, kuris pasak jos, nuo pat vaikystės mokė groti pianinu ir būgnais. Lyrišką dainą publika sutiko audringais plojimais.

Per kone 40 metų trunkančią savo muzikinę karjerą S. Quatro pasauliui padovanojo ne vieną hitu tapusį kūrinį. Įdomu tai, kad dainų autorė ir atlikėja yra mažiau žinoma savo gimtinėje Jungtinėse Amerikos valstijose nei kituose pasaulio kampeliuose. Didelė dalis jos albumų buvo įrašyti Anglijoje, o koncertiniai turai išsibarstė po Europą ir Australiją.

REKLAMA

Net ir būdama solidaus amžiaus S. Quatro aktyviai koncertuoja ir per metus vidutiniškai surengia 60 koncertų. Išgarsėjusi ne tik dėl puikaus balso, bet išskirtinio stiliaus – nuo pat karjeros pradžios S. Quatro nesiskiria su odinėmis kelnėmis ir bosine gitara, 7-ojo dešimtmečio viduryje ši atlikėja pasiekė savo muzikinės šlovės olimpą, 2009-ais metais BBC televizija dainininkę išrinko kaip vieną iš 12 britų pop muzikos karalienių.

S. Quatro per savo muzikinę karjerą pardavė apie 50 mln. įrašų, išleido 33 albumus, kurių paskutinis „In The Spotlight“ pasirodė šiais metais. Rokerė visiems puikiai pažįstama iš tokių hitų kaip: „If you can't give me love“, „Devil Gate Drive“, „Can The Can“, „48 Carsh“ ir kt. Viena iš populiariausių jos dainų yra „Stumblin“ atlikta drauge su Chris'u Norman'u.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų