REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Arabų Lygos patariamoji institucija ragina atšaukti stebėtojus iš Sirijos, vyriausybei ir toliau smurtu slopinant protestus, praneša BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Arabų Parlamento pirmininko, stebėtojai turi išvykti, „atsižvelgiant į tai, kad Sirijos režimas ir toliau žudo nekaltus civilius“. Stebėtojams praėjusį antradienį pradėjus misiją, smurto šalyje nesumažėjo.

REKLAMA

Arabų Parlamento pirmininkas Salemas al-Diqbassis teigia, kad Arabų Lygos stebėtojų akivaizdoje besitęsiančios represijos paneigia misijos tikslą išsiaiškinti, ar Sirijos valdžia tinkamai vykdo Arabų Lygos sudarytą taikos planą. Korespondentai praneša, kad dauguma demonstrantų nusivylę Arabų Lygos nesugebėjimu sustabdyti smurtą.

Kritikuojamas ir stebėtojų komandos vadovas generolas Mustafa al-Dabis iš Sudano. Teigiama, kad jis palaiko Sirijos vyriausybę. Po vizito į Homsą ketvirtadienį stebėtojų komandos vadovas sakė nieko baisaus mieste nematęs. Kiti stebėtojai yra užsiminę, kad patys matė snaiperius.

REKLAMA
REKLAMA

Stebėtojų komandą sudaro apie 60 žmonių. Jie turėtų stebėti, kaip Sirijos valdžia vykdo Arabų Lygos planą, pagal kurį ji turi nutraukti kovas, iš miestų išvesti karius ir paleisti politinius kalinius.

Arabų Parlamentas yra patariamoji institucija, kurią sudaro atstovai iš 88 Arabų Lygos narių. Parlamentas veikia atskirai nuo Arabų Lygos, o jo rekomendacijos yra neįpareigojančios.

Taip pat skaitykite:

Sirija ir toliau

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų