REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį atsakomybė už Afganistano Goro provincijos, kurios atkūrimui Lietuva vadovavo, sostinę Čagčaraną ir jo rajoną iškilmingos ceremonijos metu oficialiai perduota afganistaniečiams.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos specialiosios misijos Afganistane vadovas Justinas Bakūnas pabrėžė, kad nuo šiol provincijos valdžia bus visiškai atsakinga už Čagčarano miesto ir rajono saugumą ir plėtrą, o tarptautiniai partneriai bus tik patarėjai ir pagalbininkai kuriant demokratines institucijas ir procesus.

REKLAMA

Grojant Afganistano kariniam orkestrui nuleista Lietuvos vėliava ir vietoje jos iškelta Afganistano. Taip simboliškai pažymėtas oficialus atsakomybės už Čagčarano miestą ir rajoną perdavimas.

Lapkritį Afganistano prezidentas Hamidas Karzajus paskelbė antrojo perėjimo etapo pradžią. Į jį įtrauktas ir Čagčarano miestas bei rajonas. Perėjimo metu tarptautinė bendruomenė laipsniškai perduoda atsakomybę už šalį Afganistano vyriausybei.

REKLAMA
REKLAMA

Atsakomybės perdavimas atskirose teritorijose skelbiamas Afganistano vyriausybei įsitikinus, kad vietos valdžia, policija ir kariuomenė pasiekė tinkamą pasirengimo lygį.

Lietuvos vadovaujama Provincijos atkūrimo grupė, bendra civilių ir karių misija, Gore pradėjo veikti 2005 m. vasarą. Pagrindinė misijos užduotis – padėti Afganistano valdžiai plėsti įtaką provincijoje, užtikrinti saugumą ir sudaryti tinkamas sąlygas provincijai atkurti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų