REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į Pasaulio prekybos organizaciją (PPO) įstojusi Rusija iki rudens turi laiko ratifikuoti paskutiniuosius susitarimus. Manoma, kad šių metų rugsėjį paaiškės, kaip klostysis verslas naudotais automobiliais prekiaujantiems Lietuvos verslininkams, tarp kurių nemažą šios rinkos dalį valdo tauragiškiai. Pastarieji šiandien tikina, jog jų verslas merdi, esą dirbama tik tam, kad būtų palaikytas pulsas, ir gyvenama viltimi, kad Rusija sumažins muitus bei atvers milžinišką šios šalies rinką. „Tauragės žinios".

REKLAMA
REKLAMA

Kaimyninėje Latvijoje, kurioje šiuo metu vienintelė valstybinė kalba yra latvių, ateinantį mėnesį vyks referendumas, kuriame piliečiams bus pateiktas klausimas, ar rusų kalbą reikia pripažinti antrąja valstybine. 2,2 mln. gyventojų turinčioje Latvijoje rusų kalba gimtoji yra daugiau nei trečdaliui jų. „Ūkininko patarėjas“.

REKLAMA

Kauno savivaldybėje jau porą mėnesių buvo tyliai svarstoma, kada į areštinę paklius vicemeras socialdemokratas Kęstutis Kriščiūnas. Bet politiką parklupdė ne milijonų litų vertės projektai, o nenoras pačiam apmokėti sąskaitas, rašo „Lietuvos rytas“.

Šiferinių stogų keitimo paramos programa, skatinanti kaimo gyventojus aktyviai susidomėti ir vykdyti pasenusių stogų keitimą, yra tikrai sveikintina iniciatyva. Tik toji programa (vyriausybės - seniai pažadėta, visuomenės - ilgai laukta) daugybę žmonių jau nuvylė, dar nepradėjus jos vykdyti. „Valstiečių laikraštis“.

REKLAMA
REKLAMA

Sakoma, kalėjimas – visuomenės veidrodis. Tačiau iš tiesų – ne visais aspektais. Pavyzdžiui, nužudymų skaičius „zonoje“ nėra vienas iš didžiausių, susirūpinimą keliančių rodiklių. Bene visi nužudymai Lietuvoje įvykdomi laisvėje. Pagal šį rodiklį mūsų šalis vis garsėja – esame tarp „pirmaujančiųjų“ valstybių Europoje. O už grotų atsidūrę žmogžudžiai (kaip ir žagintojai plėšikai, chuliganai) kito kalinio krauju susitepa daug rečiau.  Apie nužudymus „zonoje“ skaitykite straipsnyje „Giltinė virš spygliuotų tvorų“. AKISTATA

Jei šeimos nekilnojamasis turtas vertas 2 mln. Lt, per metus valstybei reikės sumokėti 10 tūkst. Lt nekilnojamojo turto mokesčio. Tokie ar panašūs skaičiai ne vieną šeimą verčia svarstyti formalių skyrybų galimybę, rašo „Verslo žinios".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų