REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija, tikrinusi pranešimą dėl neapskaityto darbo užmokesčio mokėjimo, vienoje Kauno uždarojoje akcinėje bendrovėje, vykdančioje statybos ir remonto darbus, nustatė, jog pernai nuo balandžio iki rugsėjo bendrovės darbuotojams galimai buvo išmokėta daugiau nei 230 tūkst. litų atlyginimo „vokeliuose“.

REKLAMA
REKLAMA

Neapskaitytas darbo užmokestis buvo mokamas iš pajamų, kurias užsakovai mokėjo bendrovėje dirbusiems kai kuriems asmenims už neva su verslo liudijimais atliktus darbus.

REKLAMA

Mokesčių inspekcijos specialistai pasidomėję galimais nelegalaus atlyginimo mokėjimo šaltiniais nustatė įmonės buhalterinėje apskaitoje nefiksuojamų pinigų gavimo būdą: užsakovai už atliktus darbus atsiskaitydavo dalį pinigų sumokėdami įmonei, o kitą dalį – penkiems jos darbuotojams, kaip fiziniams asmenimis, įsigijusiems verslo liudijimus statybos ir remonto darbams atlikti.

Per ketverius metus šie darbuotojai, iš kurių 2 – direktorius ir pagrindinis akcininkas, deklaravo per 1 mln. 400 tūkst. litų pajamų, gautų už veiklą su verslo liudijimais.

Įvertinus patikrinimo metu surinktą informaciją dėl bendrovės veiklos bus atliekamas mokestinis patikrinimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų