REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Kauno „Žalgirio“ komandą galima vadinti labiausiai tatuiruota Lietuvoje. Beveik pusė Lietuvos čempionų ekipos žaidėjų pasipuošę bent viena tatuiruote, o jei sudėtume visus piešinius ant kūno, jų gautųsi kelios dešimtys. Specialiai portalui Balsas.lt krepšininkai pasakojo apie savo tatuiruotes.

REKLAMA
REKLAMA

Dainiaus Šalengos kūną puošia viena tatuiruotė, Roberto Javtoko – dvi, DeJuano Collinso – keturios, Milovano Rakovičiaus – penkios. Tikrais tatuiruočių lyderiais komandoje pelnytai turėtų vadintis amerikiečių legionieriai Reevesas Nelsonas ir Sonny Weemsas. Pirmasis minėjo jų turįs per 15, o antrasis nesuskaičiavo – prisipažino pametęs skaičių.

REKLAMA

Ryklys – kad bijotų

Retas kuris žino, kad  31 metų Lietuvos rinktinės ir „Žalgirio“ vidurio puolėjas R. Javtokas turi ne vieną, o dvi tatuiruotes. „Michaelo Jordano tatuiruotę ant kojos pasidariau seniai, dar būdamas JAV, nes namie tėvai neleido tokių dalykų išdarinėti“, – prisiminė aukštaūgis.

Jis pasakojo, kad, kai už Atlanto lankėsi vienas, kartą surizikavo ir užsuko į tatuiruočių saloną. Taip ant kojos atsirado mažas „Jordaniukas“. „Kitą tatuiruotę pasidariau jau Lietuvoje. Pagal zodiaką esu žuvys, todėl ir pasirinkau tokią tatuiruotę. Būtent ryklį ant peties pasirinkau, kad kiti manęs bijotų“, – juokėsi R. Javtokas.

REKLAMA
REKLAMA

Spyglių vainikas – kaip K. Lavrinovičiaus

Kitas kauniečių vidurio puolėjas 26 metų serbas Milovanas Rakovičius išskyrė kelias savo tatuiruotes. „Ant dešinės rankos turiu apsivijusį spyglių vainiką. Jis toks pats kaip Lietuvos rinktinės ir Sienos „Montepaschi“ puolėjo Kšyštofo Lavrinovičiaus. Jį pasidariau, nes tuo metu buvo labai populiaru“, – pasakojo žalgirietis.

„Ant kairės rankos turiu visiems gerai pastebimą riaumojantį lokį. Tai simbolis. Šią tatuiruotę, kaip ir spyglių vainiką, pasidariau labai seniai“, – dėstė toliau serbas. Pasak krepšininko, jis labai pasiilgsta tų laikų, kai žaidė Sankt Peterburgo „Spartak“ klube (2007-2010 metais – red. past.).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Ten sutikau daug gerų žmonių, kurie tapo puikiais mano draugais. Todėl prieš išvykdamas iš Rusijos pasidariau tatuiruotę ant rankos, kurioje pavaizduotas žymiausia Sankt Peterburgo vieta. Dabar mano draugai ir šis miestas visada šalia“, – rodydamas kairės rankos vidinę pusę pasakojo M. Rakovičius.

Išsklaidė hieroglifų mitą

Beveik po metų pertraukos į Kauno „Žalgirį“ sugrįžęs Dainius Šalenga turi vienintelę tatuiruotę ant kairės rankos peties. Apie jos reikšmę seniai sklando legendos. Krepšininkas pasakojo, kad daug kas spėliojo neva kinų hieroglifai reiškia jo tėvų vardus.

REKLAMA

Kitos juokingos versijos – Pekino antis, kinų patiekalo pavadinimas. Galiausiai D. Šalenga išsklaido visus mitus pats išaiškindamas tatuiruotės reikšmę: „Visi sako, kad tai ženklai kinų kalba, tačiau tai yra Tailando kalbos simboliai. Jie reiškia „Auksas, sėkmė ir tiesa“.

Danius Šalenga (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)Danius Šalenga (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)

R. Nelsonas: neketinu sustoti

20 metų amerikiečių puolėjas R. Nelsonas išgirdęs, kad pokalbis vyks apie tatuiruotes, pradėjo nuo šios frazės: „Kiekviena mano tatuiruotė turi istoriją, tai ne tik rašalas“. Paklaustas, kiek iš viso turi tatuiruočių, „Žalgirio“ naujokas  susimąstė: „Jau kurį laiką jų neskaičiuoju. Bet manau, kad turiu apie 14-15 tatuiruočių, o gal ir daugiau.“

REKLAMA

Anot krepšininko, kiekviena jo tatuiruotė turi ypatingą reikšmę. „Tatuiruotės puošia mano rankas, krūtinę ir kojas. Tai įvairūs kryžiai, „Yin ir Yang“ simbolis, piramidės, scenarijaus tekstai ir skraidančios būtybės. Tačiau paskutinė ir didžiausia mano tatuiruotė – vienos genties paukštis. Nutariau ją pasidaryti spalvotą. Ji simbolizuoja nepalaužiamą mano ryžtą“, – aiškino krepšininkas.

R. Nelsonas įamžino mėgstamiausius savo atlikėjus – Jimi Hendrixą, Tupacą, Jimą Morrisoną. Jų mini portretus galima pamatyti ant dešinio peties. „Labai myliu savo šeimą, todėl ant kairės rankos dilbio turiu savo mamos portretą bei atvirkščiai parašytą žodį „amžinai“. Tai reiškia, kad visada būsiu su savo šeima“, – pasakojo jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Legionierius sakė, kad pirmąją tatuiruotę pasidarė būdamas 15 metų, o tatuiruotės ant rankų – kaip rankovės. „Užsivelku marškinėlius ir tatuiruotės atstoja man rankoves“, – juokėsi jis. Paklaustas, ar galvoja apie naujas tatuiruotes, R. Nelsonas nedvejodamas atsakė: „Nežinau, ar darysiu naujų tatuiruočių čia, Lietuvoje, tačiau grįžęs į JAV tikrai neketinu sustoti.“

Tatuiruotės iš studijų laikų

35 metų įžaidėjas D. Collinsas po susidūrimo su policija ir LNK televizijos „Farai“ laida vengia žurnalistų, tad apie savo piešinius ant rankų pasakojo itin lakoniškai. Anot jo, visos keturios tatuiruotės – gyvatė, kryžius, ornamentas ir buldogas – seniai darytos.

REKLAMA

„Buldogo tatuiruotė buvo pirmoji. Kai mokiausi Luizianos universitete jos buvo madingos, tad nutariau ir aš pasidaryti. Kitos visos atsirado studijuojant Tuskege“, – pasakojo amerikietis ir iš karto pridūrė, kad daugiau jokių tatuiruočių nesidarys ir apie tai net negalvoja.

Rengė tatuiruočių vakarėlius

Kauno „Žalgirio“ lyderio 25 metų S. Weemso kūną puošia daugybė tatuiruočių, tačiau NBA duonos ragavęs legionierius turi apsibrėžęs, kur jos gali būti. „Niekada nesidaryčiau tatuiruotės ant veido, kojų, kaklo ir kitų vietų, kurių negaliu paslėpti. Todėl tatuiruotės puošia mano krūtinę, nugarą ir rankas“, – atskleidė jis.

REKLAMA

Anot jo, paskutinė tatuiruotė atsirado prieš pusę metų: „Tai didelis paukštis per visą mano krūtinę. Taip pat turiu savo gimtojo miesto – Arkanzaso – ženklą ant rankos. Visas tatuiruotes darausi pas geriausią Teksase meistrą“.

Paklaustas, kada pradėjo darytis tatuiruotes, S. Weemsas atsakyti negalėjo, bet prisiminė, kad žaisdamas NBA komandoje „Toronto Raptors“ rengė vadinamuosius tatuiruočių vakarėlius.

„Kai žaidžiau Toronte, bandydavau įkalbėti savo komandos narius pasidaryti tatuiruotes, deja, retas, kuris sutikdavo, – juokėsi amerikietis. – Organizuodavau net tatuiruočių vakarėlius, o kiekvienas jų dalyvis turėdavo pasidaryti tatuiruotę, jeigu dar neturi“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

S. Weemsas, kaip ir jo kolega R. Nelsonas, taip pat nededa taško savo tatuiruočių istorijoje, tačiau ketina pratęsti piešinius ant kūno tik Toronte, pas savo meistrą. Kiti krepšininkai – D. Šalenga, R. Javtokas, M. Rakovičius ir D. Collinsas – patenkinti tuo, ką turi, ir naujų tatuiruočių bent jau šiuo metu neplanuoja.

Kitą savaitę portale Balsas.lt skaitykite apie garsius Lietuvos sportininkus ir jų tatuiruotes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų