REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybė trečiadienį pritarė Lietuvos prisijungimui prie rengiamos euro zonos sutarties, kuria būtų užtikrinama didesnė fiskalinė drausmė ir stipresnis ekonominės politikos koordinavimas, pranešė Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

„Manau, kad tai svarbus instrumentas, svarbi Europos Sąjungos (ES) iniciatyva, ypač kiek tai susiję su fiskaline drausme, bendromis pastangomis mažinti deficitą, mažinti skolas, ir taip pat kiek tai susiję su naujomis iniciatyvomis dėl ekonominės politikos koordinavimo siekiant, kad ES, euro zona išeitų iš krizės sustiprėjusi ir vengtų tokių problemų, su kuriomis dabar susiduriame“, - po Vyriausybės posėdžio sakė Premjeras.

REKLAMA

A. Kubilius teigimu, Europos fiskalinės drausmės sutartyje numatytas nuostatas reikėtų įtvirtinti ir konstituciškai.

„Mes savo konstitucinėje teisėje turėtume neabejodami siekti įtvirtinti tas nuostatas, apie kurias kalbama sutartyje, turiu omenyje tas nuostatas dėl didesnės fiskalinės drausmės“ , - teigė Vyriausybės vadovas.

Pagal naująją ES sutartį numatoma, kad valstybių narių biudžeto deficitas negalėtų viršyti 3 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP), o skolos lygis - 60 proc. BVP. Struktūrinis deficitas turėtų būti mažesnis nei 0,5 proc. BVP.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų