REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paramos ir labdaros fondo „Algojimas“ bei fotografo A. Aleksandravičiaus projektas „neGalios nePaliesti“ jau gana ilgą laiką klajoja po Lietuvą, o dabar jis pasiekė ir mažąja Lietuva vadinamą Londoną.

REKLAMA
REKLAMA

Fotografijų paroda eksponuojama lietuvių gausiai apgyvento Beckton'o rajono lietuviškame prekybos centre – „Lituanica“. Paroda iškabinta strategiškai itin geroje vietoje. Nuotraukomis gali grožėtis kiekvienas, užsukęs pasmaguriauti lietuviškų patiekalų restorane, kiekvienas, nusprendęs įsigyti lietuvišką knygą ir einantis į „Knygnešio“ knygyną ir net kiekvienas prekybos centro lankytojas, į antrąjį aukštą užlipęs tik pasinaudoti tualetu. Trumpai tariant, parodos beveik neįmanoma nepastebėti. O pastebėję lankytojai dažnai sustoja, mat, neįprasta, kad lietuviai taip atvirai demonstruotų negalią.

Pagrindinė šio projekto idėja – sugretinti dvi skirtingai visuomenėje vertinamas žmonių grupes. Lietuvoje vis dar įprasta, kad prie žinomo žmogaus daugeliui norisi prisiliesti, žavėtis, o nuo neįgaliojo – nusisukti, pasitraukti atokiau. Fotografas ir fondas „Algojimas“ tikisi, jog bendra įžymybės ir neįgalaus vaiko nuotrauka paskatins susimąstyti, atrasti šių žmonių panašumus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų