REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Labdaros ir paramos fondas „Algojimas“ bei Beta.lt kolektyvas dar prieš Kalėdas kvietė išpildyti  trijų vaikų – Arno, Gabrielės ir Vainetos- svajones. Beta.lt daugelis lietuvių žino kaip portalą, kuriame kasdien su nuolaidomis galima įsigyti įvairių  prekių ir paslaugų. Pirmą kartą tokio pobūdžio portalas prisidėjo prie fondo veiklos siūlydamas internetu įsigyti ne prekes, o paremti neįgalius vaikus. Akcija sulaukė didelio susidomėjimo.

REKLAMA
REKLAMA

1. 9 metų Arnui, sergančiam vaikų cerebriniu paralyžiumi, reikėjo specialaus vežimo, kurio kaina 13 000 Lt, o valstybė kompensuoja tik 3 000 Lt. Dėl esamo nepatogaus vežimo Arnui jau ne kartą teko kęsti skausmingas operacijas.

REKLAMA

2,5  metukų Gabrielė serga spazminiu cerebriniu paralyžiumi. Vienas didžiausių pavojų - kontraktūrų formavimasis. Siekiant bent iš dalies išvengti kūno kontraktūros ir deformacijos, jai reikia nuolatinių kineziterapijos ir mankštų paslaugų. Šios šeimos istorija neeilinė... Mažosios mama persirgo ir nugalėjo 4-os stadijos vėžį, ilgai negalėjo pastoti, todėl mergaitė buvo ypatingai laukta. Deja, nuo agresyvaus vėžio gydymo mamai pasireiškė pasekmės - atsirado didelių pakitimų galvoje ir tikimybė, kad po poros metų ji liks kurčia. Todėl dėmesio, globos ir nepamatuojamų išlaidų reikia abiem šios šeimos damoms: Gabrielei - reabilitacijos procedūroms, mamytei - pooperaciniam gydymui.

REKLAMA
REKLAMA

13 metų Vaineta serga cerebriniu paralyžiumi, nevaldo rankų ir nuolat kenčia raumenų spazmus. Mergaitei kiekvieną mėnesį reikia bent 1000 Lt tam, kad būtų atliekamos būtinos procedūros, sumažinančios raumenų skausmus ir nevalingus judesius. Vainetai patinka piešti - tai ji daro su kaire kojyte. Šiam kūrybingos mergaitės pomėgiui reikia labai daug fizinių pastangų, o iš jos paveikslų sklinda širdies šiluma.

Kiekviena iš šių istorijų palietė lietuvių širdis. Šiandien galima pasidžiaugti, jog bendradarbiaujant su Beta.lt bei  prisidėjus galybei dosnių žmonių, minėtų vaikų šeimos sulaukė realios pagalbos. Neįgalių vaikų šeimoms buvo suaukota po 6500lt. Už juos neįgalieji įsigijo taip reikalingas  medicinines ir reabilitacijos valstybės nefinansuojamoms paslaugas.

Vesta Ražanauskaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų