REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Remonto meistrui iš Naujosios Zelandijos ne sava valia teko prisijungti prie nelegalios į Antarktidą vykstančios ekspedicijos.Pranešama, kad laivų mechanikas Oklando uoste taisė jachtos „Nilaya“ inkarą, kai laivas staiga išplaukė iš uosto, rašo telegraph.co.uk.

REKLAMA
REKLAMA

Jachta išplaukė, nes migracijos pareigūnai norėjo kapitonui, 34-erių norvegui Jarle Andhoy, įteikti deportavimo dokumentus.

REKLAMA

J. Andhoy su trimis įgulos nariais, negavę nei Norvegijos, nei Naujosios Zelandijos vyriausybių leidimo, leidosi į ekspediciją į Roso jūrą prie Antarktidos krantų.

Kita norvego kelionė į Antarktidą beveik prieš metus baigėsi nelaime. Per audrą jo jachta nuskendo ir žuvo trys žmonės.

Tuomet Naujosios Zelandijos valdžia surengė didžiulę paieškos ir gelbėjimo operaciją, ir dabar šalis pasipiktinusi, kad J. Andhoy vėl išplaukė. Naujosios Zelandijos pareigūnai bando susekti „Nilaya“.

REKLAMA
REKLAMA

Naujosios Zelandijos užsienio reikalų ministras pirmadienį Norvegijos vyriausybės pareigūnams sakė, kad šalis susirūpinusi dėl piliečio, kuris, kaip pranešama, yra į Antarktidą plaukiančioje jachtoje. Naujoji Zelandija susirūpinusi, kad nepasikartotų praėjusių metų įvykiai.

Ekspertai teigia, kad remonto darbuotojas tikriausiai su savimi neturėjo pakankamai šiltų drabužių, be to, jam esant laive, greičiau baigsis atsargos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų