REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos muitinės pareigūnai antradienio (vasario 7 d.) naktį Lavoriškių kelio poste sulaikė Baltarusijos Respublikos pilietį, kuris į Lietuvą vežėsi 700 padirbtų eurų. Vyriškis tvirtino ketinęs viso labo parsiveržti į tėvynę Lietuvoje pirktą automobilį.

REKLAMA
REKLAMA

Muitinės kriminalinėje tarnyboje (MKT) dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Turėdami išankstinės informacijos apie galimą pažeidimą, Lavoriškių kelio posto pareigūnai apie 1 val. nakties detaliam patikrinimui sustabdė iš Baltarusijos Respublikos automobiliu „Volkswagen Sharan“ atvykusį šios šalies pilietį.

REKLAMA

Pastarasis pareigūnams tvirtino važiuojantis į Lietuvą parsigabenti čia nupirkto automobilio ir teigė neturįs deklaruoti privalomų daiktų. Paprašytas žodžiu deklaruoti vežamos valiutos kiekį, Baltarusijos pilietis A. N. pareigūnus patikino, jog vežasi sumą, kurios nėra privaloma deklaruoti raštu (įvažiuojant į ES iš trečiųjų valstybių privalu raštu deklaruoti turimą didesnę nei 10 tūkst. eurų sumą). Vis dėlto pareigūnai paprašė konkrečiai įvardinti vežamą sumą, tad A. N. pareiškė turintis apie 3000 eurų, kuriuos parodė ištraukęs iš rankinės.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau muitininkai nusprendė detaliai patikrinti minėtą asmenį ir jo striukės vidinėje kišenėje netrukus aptiko dar 700 eurų. Juos apžiūrėjus muitinės pareigūnams kilo įtarimas, jog šie pinigai gali būti padirbti. Patikrinus banknotus „Medicinos banko“ kasoje, įtarimai tik sustiprėjo.

Pareigūnai sulaikė Baltarusijos pilietį, jo gabentus pinigus ir automobilį. MKT Vilniaus skyriaus pareigūnai dėl šio įvykio pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal Baudžiamojo kodekso 213 str. 1 dalį (Netikrų pinigų ar vertybinių popierių pagaminimas, laikymas arba realizavimas). A. N. po apklausos buvo paleistas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Muitinės pareigūnai primena, kad asmenys, atvykstantys į Europos Sąjungą ar išvykstantys iš jos ir gabenantys ne mažesnę kaip 10 tūkst. eurų grynųjų pinigų sumą (arba ją atitinkančią sumą kita valiuta), privalo ją nustatyta tvarka deklaruoti muitinei.

Gabenami grynieji pinigai raštu deklaruojami užpildant Grynųjų pinigų deklaraciją, kuri turi būti pateikiama muitinį tikrinimą atliekančiam muitinės pareigūnui.

MKT

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų