REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo LSDP frakcijos seniūno pavaduotojas Juozas Olekas spaudos konferencijoje kritikavo Krašto apsaugos ministrės sprendimus ir abejojo, ar ministrė, įsivėlusi į vidinius partinius ginčus su savo  kolegomis, nepamiršo tiesioginių pareigų – užtikrinti efektyvų ir racionalų lėšų, skirtų krašto apsaugai panaudojimą.

REKLAMA
REKLAMA

„Negalima nesutikti su tuo, kad Lietuvos krašto apsaugai skiriamos menkos lėšos, o turint tokį finansavimą, sudėtinga užtikrinti vykdymą užduočių, kurios keliamos Lietuvos kariuomenei ir šalies gynybai, tačiau kai kurie ministrės sprendimai kelia abejones“, – kalbėjo J.Olekas.

REKLAMA

Politiką stebina ministrės propaguojama idėja kviesti papildomiems mokymams kuo daugiau rezervistų, žmonių, kurie prieš 4–5 metus tarnavo kariuomenėje. „Mums atrodo, kad neracionalu kviesti papildomiems apmokymams žmones, kurie palyginti visai neseniai tarnavo kariuomenėje. Ir kritikos neatlaiko ministrės argumentai, jog per kelerius metus viskas labai pasikeitė. Tokiu būdu švaistomi ir tie patys kuklūs krašto apsaugai skirti pinigai“, – įsitikinęs J.Olekas. Jo teigimu, šiais metais ministrė yra numačiusi pakviesti apie 400 anksčiau tarnavusių Lietuvos kariuomenėje žmonių, kad jie iš naujo pagilintų savo žinias.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto nariui J.Olekui kelia nerimą informacija, kuri komiteto narius pasiekė iš Afganistano. Priimtas neracionalus sprendimas papildomai įsigyti 12 šarvuotų „Toyotų“. Šis ketinimas buvo kritikuojamas ir Seimo komiteto posėdyje. „2012 metais Lietuva turi ruoštis misijos Afganistane pakeitimui iš karinės į palaikomąją – mokomąją misiją, dauguma dislokuotų kariškių  sugrįš į Lietuvą. O ministrė perka naujas šarvuotas „Toyotas“, kurios, kaip dabar paaiškėjo, nebegali būti naudojamos“, – piktinosi J.Olekas. Jo teigimu, gal dėl netobulos technologijos sugedę automobiliai stovi, yra remontuojami, o kariškiai priversti naudotis tais senais, prieš 5–6 metus įsigytais automobiliais, kad galėtų atlikti savo užduotis. „Toks neapgalvotas pirkimas vėlgi rodo, kad naudojant lėšas akivaizdžiai trūksta racionalumo“, – sako J.Olekas.

Politikas informavo, jog šį klausimą dar kartą įtrauks į Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto posėdžio darbotvarkę, nes akivaizdu, jog ministrė, įsivėlusi į vidinius partinius ginčus su savo  kolegomis, tiesiog pamiršo tiesiogines pareigas ir nesuka galvos dėl efektyvesnio bei racionalesnio krašto apsaugos lėšų panaudojimo bei kontrolės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų