REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Šeštadienį Miunchene vykusioje bokso kovoje dėl WBC sunkaus svorio profesionalų pasaulio čempiono vardo 40 metų Vitalijaus Kličko įveikė 28 metų britą Derecką Chisorą. Ukrainietis boksininką, pasižymėjusį įvairiomis provokacijomis prieš kovą, nugalėjo rezultatu 118:110, 118:110, 119:111.

REKLAMA
REKLAMA

„Sportine prasme D. Chisora gavo tinkamą pamoką, o kaip žmogus aš jo tiesiog negerbiu, – iš karto po dvikovos sakė pasaulio čempiono titulą apgynęs V. Kličko. – Kova nebuvo lengva, britas nuolat ėjo į priekį.“

REKLAMA

D. Chisora atsisakė apsikabinti su varžovu po dvikovos ir kalbėjo apie revanšą:

„Vienintelis dalykas, kuo V. Kličko įveikė mane – patirtimi. Noriu revanšo ir tuomet viskas bus kitaip.“

Kovos eiga:

Į ringą D. Chisora žengė vilkėdamas „Manchester United“ futbolo klubo marškinėlius. Nelaukdamas mačo pradžios bokso skandalistas išpurškė vandenį ant V. Kličko brolio Vladimiro veido, tačiau boksininkas nepasidavė provokacijai ir laukė kovos pradžios.

REKLAMA
REKLAMA

Dvikovą aktyviau pradėjo V. Kličko, varžovą apipylęs smūgių kruša. Ukrainietis nepaleido iniciatyvos iš savo rankų pirmuosius raundus.

Praėjus penkiems raundams britas D. Chisora vis dar nesugeba perimti iniciatyvos. Įpusėjus dvikovai, šeštajame raunde D. Chisora aktyviau atakavo varžovą.

D. Chisora stengiasi nustebinti varžovą nuolat jį atakuodamas, tačiau jo smūgiai retai kada pasiekia V. Kličko. Tuo tarpu ukrainietis daug tiksliau smūgiuoja ir taip raundas po raundo renka taškus.

Septintame raunde D. Chisora kaip uraganas įsiveržė į ringą ir daugiau nė minutę vertė pasaulio čempioną kaip reikiant paplušėti, kad apsigintų. Raundo pabaiga vėl priklausė V. Kličko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aštuntame raunde britas pramušė V. Kličko gynybą ir keli jo smūgiai pasiekė ukrainiečio galvą. Įtempta kova vyksta toliau.

Devintame raunde kovos intensyvumas ir greitis sumažėjo, pastebimas boksininkų nuovargis. Tuo pirmiausiai pasinaudojo V. Kličko, kantriai išlaukdamas momento ir taikliai smūgiuodamas.

Boksininkų energija senka, britas laimę mėgina pavieniais smūgiais, V. Kličko sėkmingai jų išvengia ir kontratakuoja. Abu vis dažniau pakimba vienas ant kito rankų, daugiau darbo skiriant sportininkus teisėjui.

Dvyliktame paskutiniame raunde V. Kličko dar mėgino nokautuoti varžovą, tačiau to padaryti nepavyko. Britas, kaip ir sakė pats ukrainietis, išties „kietas riešutėlis“.

REKLAMA

***

Incidentų neišvengta ir prieš mačą. Oficialioje svėrimo ceremonijoje penktadienį popiet po privalomo trijų sekundžių boksininkų žvilgsnių vienas kitam į akis – įžūlus incidentas. Burną savo šalies vėliava – skarele – pridengęs D. Chisora galva smogė varžovui ir iš karto po to dar trenkė jam antausį.

D. Chisorai išsišokimas per svėrimo ceremoniją brangiai kainuos. Už antausį V. Kličko britas turės pakloti maždaug 38 tūkst. eurų. Tokį sprendimą po incidento priėmė WBC organizacija. Pusė šios sumos keliaus į Maxo Schmelingo, o kita pusė atiteks WBC labdaros fondams.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Top 10: įspūdingiausi nokautai per bokso istoriją

TOP 10: geriausios pasaulyje moterys kovotojos

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų