REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mokyklos Jungtinėje Karalystėje gali būti priverstos pradinukus mokyti pašiūrėse ir apleistuose prekybinėse patalpose, nes šalyse verkiant trūksta patalpų pradinėms klasėms, skelbia britų dienraštis „The Daily Telegraph“.

REKLAMA
REKLAMA

Prognozuojama, kad dėl didėjančio gimstamumo ir imigracijos pradinukų skaičius Anglijoje 2015 metais viršys 450 tūkst. Leiboristai perspėja, kad vaikams teks spaustis ankštose klasėse, įrengtose mobiliuose nameliuose, nenaudojamose prekybinėse patalpose ar net įrengtose pašiūrėse.

REKLAMA

„Jei vaikai bus mokomi laikinose klasėse, jų mokymui vargiai bus naudojama moderniausia įranga– sakė šešėlinis švietimo sekretorius Styvenas Tvigas (Steven Twigg). – Kokybiškos mokymo priemonės turi didžiulį poveikį vaiko gyvenimui“.

Leiboristai taip pat perspėja, kad dėl augančio vaikų skaičiaus reikės didinti klases ir pažeisti taisykles, kurios šiuo metu neleidžia vienoje klasėje mokyti daugiau nei 30 vaikų, arba siųsti vaikus mokytis į toliau esančias mokyklas.

Viena mokykla Bristolyje jau yra paprašiusi leidimo dviejose pašiūrėse įrengti klases. O Portishede (Portishead) vaikai taksi vežiojami į mokyklą kitame miestelyje.

Ši problema yra opiausia Londone ir šalies pietryčiuose, tačiau tokių problemų esama visoje šalyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų