REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Norvegijos policija atsiprašė, kad per lėtai reagavo į žudynes Utiojos saloje.

„Norvegijos policijos vardu norėčiau atsiprašyti, kad mums nepavyko užpuoliko suimti anksčiau, – spaudos konferencijoje sakė policijos vadas Oeystein Maeland. – Sunki našta yra žinoti, kad gyvybės būtų išgelbėtos, jei užpuolikas būtų sustabdytas anksčiau“.

REKLAMA
REKLAMA

2011 metų liepos 22 dieną Andersas B. Breivikas Utiojos saloje nužudė 69 socialdemokratų vasaros stovyklos dalyvius. Prieš tai aštuoni žmonės žuvo, kai jis Oslo vyriausybės pastatų kvartale detonavo bombą. Aukų artimieji kritikavo policiją už lėtą reakciją į įvykius Utiojoje.

REKLAMA

„Ar galėjo policija būti greitesnė? Atsakymas yra – taip“, – sakė O. Melandas. Jo teigimu, policininkai pavėluotai atvyko į salą dėl komunikacijos klaidų ir perpildyto laivo. Policijos sraigtasparnis liko nepanaudotas, o jo įgula iš atostogų buvo iškviesta tik tada, kai A. B. Breivikas jau buvo pasidavęs policijai. Antiteroristiniam būriui automobiliu ir laivu pasiekti salą prireikė apie valandos.

„Kiekviena minutė buvo per ilga“, – kalbėjo O. Melandas. Anot jo, pareigūnai galėjo 16 min. anksčiau atvykti į įvykio vietą, jei viskas būtų vykę sklandžiai.

A. B. Breivikas pripažino savo nusikaltimus ir pareiškė taip norėjęs nubausti vyriausybę už jos migrantams draugišką politiką. Prokuratūra prieš kelias dienas pateikė jam kaltinimus terorizmu. Didžiausia bausmė už tokį nusikaltimą Norvegijoje yra 21 metai. Procesas turėtų prasidėti balandžio 16 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų