REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artėjantys Seimo rinkimai pasiekė maksimalią įtampą valdančiosios daugumos gretose. Šiandien turėtų paaiškėti, koks politinis scenarijus bus pasiūlytas Lietuvos visuomenei.

REKLAMA
REKLAMA

„Situacija valdančioje daugumoje primena politinį cirką bokso ringe, kai visi kovoja už savo išlikimą po Seimo rinkimų, bet tuo pačiu, nežinia, iš kurio ringo kampo tikėtis nokdauno“, - sako Seimo LSDP frakcijos seniūnas ir Seimo opozicijos lyderis Algirdas Butkevičius.

REKLAMA

Pasak jo, socialdemokratai santūriai vertina valdančiosios daugumos politines tarpusavio rietenas, bet tuo pačiu ir piktinasi, kad stringa Lietuvai svarbūs darbai.

„Įvertinę 3,5 metų trūkusį valdančiosios daugumos darbą, apmaudžiai galime konstatuoti, kad neatlikti svarbiausi darbai: nepateikti strateginiai įstatymų projektai, susiję su Lietuvos energetikos politika, nėra pateikta ir pati strategija, iš mirties taško nepajudėjo daugiabučių namų renovacija (jai skirti pinigai ramiai sau guli Liuksemburgo banke), šilumos ūkio problemos neišlaiko jokios kritikos – žmonės tiesiog nežino, ką daryti su sąskaitomis, nes sumokėti jų nėra pajėgūs“, - sako A. Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Ne veltui visuomenės apklausos rodo, kad Vyriausybės veiklos vertinimai nesiekia ir 3 balsų iš 5 galimų. Pagal BNS užsakymu sausio mėnesį bendrovės RAIT atliktą visuomenės apklausą, ekonomikos sritis gyventojų vertinama 2,3 balo, 17 proc. apklaustųjų Vyriausybės veiklai ekonomikos srityje skyrė 1 balą.

A.Butkevičiaus teigimu, itin apmaudu, jog sužlugdyti verslo ir inovacijos centrai, per didžiąją kadencijos dalį nesukurtos darbo vietas skatinančios programos, nieko nepadaryta, kad emigracijos mąstai būtų pažaboti. „Iš inercijos juda tik ankstesnių vyriausybių pradėti projektai, kuriems sužlugdyti valdančiajai koalicijai, matyt, pritrūko laiko, o gal kompetencijos“, - ironizuoja A. Butkevičius.

Pasak LSDP lyderio, dabartinė politinė krizė puikiai pademonstravo, jog Ministrų kabinete nebuvo kompetentingos komandos, susikalbėjimo, kiekviena ministerija tarsi žaidė atskirą politinį žaidimą, o dabar visa tai atsiskleidė visu aštrumu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų