REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savaitgalį labdaros ir paramos fondas „Algojimas“ pradėjo savanorių, norinčių dirbti su neįgaliais vaikais ir jų šeimomis, mokymus. Pirmajame seminare jaunimas iš įvairių Lietuvos aukštųjų mokyklų bei vyresnių klasių moksleiviai suformavo darnią komandą, padedami psichologės gilinosi į save, gavo žinių apie bendravimą su neįgaliųjų šeimomis bei stengėsi suprasti jų patiriamus išgyvenimus.

REKLAMA
REKLAMA

Savanoriai, su dideliu užsidegimu įsitraukę į fondo veiklą, neslėpė ir savo nerimo: kai kurie bijojo būti nepriimti, nežinojo kaip prieiti prie „kitokio“ vaiko. Seminarų cikle siekiama suteikti visą spektrą žinių ir įgūdžių, pasitekta darbo su neįgaliaisiais specialistė-psichologė, dalinamasi fondo darbuotojų ir savanorių sukaupta patartimi.

REKLAMA

Anot fondo savanorių koordinatorės Monikos Miknevičiūtės, prie „Algojimo“ prisijungęs jaunas žmogus pasirenka ne pačią lengviausią savanorystės sritį. „Tai ne tik pagalba ir draugystė su neįgaliais vaikais, bet tuo pačiu ir savęs ugdymas, asmenybės augimas. Savanoriai fonde vykdo ypatingą misiją. Pradėdami nuo savęs ir toliau skleisdami įgytą patirtį, jie keičia visuomenės požiūrį į negalią“,- sako trečius metus fondo veikloje dalyvaujanti savanorė Monika.

REKLAMA
REKLAMA

Apmokyti savanoriais dirbs įvairiuose „Algojimo“ projektuose. Vienas didžiausių ir svarbiausių – psichosocialinės reabilitacijos stovyklų ciklas, prasidėsiantis nuo birželio vidurio. Vasaros stovyklos, kuriose neįgalieji su sveikaisiais savo šeimos nariais užsiima meno, judesio, muzikos terapija ir tiesiog smagiai leidžia laiką sodybose, vyksta jau ketvirtus metus iš eilės. Šiemet fondo veikla dar išsiplėtė – planuojamos dienos stovyklos vaikų ligoninėse. Organizatoriai neabejoja, jog bendraujant su specialiai apmokytais savanoriais ir užsiimant menine veikla, ligoniukai greičiau sveiks ir stiprės. Taip pat gegužės mėnesį  fondas neįgalių vaikų šeimas pakvies į pirmąją pavasarinę stovyklą.

Veiklos vykdomos įgyvendinant Europos socialinio fondo ir Lietuvos Respublikos lėšomis finansuojamą/dalinai finansuojamą projektą TAPK („Neformaliojo švietimo paslaugų rėmimo sistemos sukūrimas savivaldybėse“), kurį administruoja Švietimo mainų paramos fondas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų