REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Krepšininkas Arvydas Macijauskas, pramintas „Kalašnikovu“, per incidentą neteko danties, kurio vietoje implantuojant naują būtina pašalinti dar du.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus pirmosios apylinkės teismas ėmėsi nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje buvęs futbolininkas Edgaras Dančenkovas, teisiamas už narkotikų prekybą kitoje byloje, kaltinamas sumušęs krepšininką A. Macijauską.

REKLAMA

Į teismą sporto žvaigždė neatvyko jau antrą kartą. Jis persiuntė advokatui Vytautui Sviderskiui laišką, kuris pagarsintas teisme.

Jame A. Macijauskas prašo V. Sviderskį atstovauti jo interesus: „Kadangi nežinau kada grįšiu, siekiant išvengti teismo proceso vilkinimo prašau mane  atstovauti teismo posėdyje, kuris vyks kovo 27 dieną. Taikos sutarties sudaryti nenoriu, todėl prašau vykdyti teisingumą vadovaujantis Lietuvos įstatymais.“

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau teisme valstybės kaltinimą palaikanti prokurorė tikino, kad A. Macijausko dalyvavimas yra būtinas, norint ištirti visas aplinkybes. Pareigūnei pritarė ir Edgaro Dančenkovo gynėja Ingrida Botyrienė.

Tačiau V. Sviderskis laikėsi kitos nuomonės: „Manau, galima nagrinėti ir apklausti liudytojus.“

Teks statyti danties implantą

Teismo nuomone, A. Macijausko dalyvavimas taip pat yra būtinas, nes nukentėjusysis yra pateikęs prašymą atlyginti 10 tūkstančių turtinės bei penkis tūkstančius neturtinės žalos.

Savo prašyme A. Macijauskas teigia, jog E. Dančenkovui smogus jam į veidą neteko danties. Kadangi būtina statyti implantą, A. Macijauskui teks atsisveikinti su dar dviem dantimis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Bet kokiu atveju nukentėjusysis privalo atvykti į teismo posėdį siekiant nustatyti įvykio aplinkybes“, – sakė teisėjas.

Temidės tarnas sutiko apklausti bendrovės „Ekskomisarų biuras“ apsaugininką, birželio 18-osios naktį budėjusį pastate „Helios City“, esančiame Savanorių prospekto pradžioje.

Liudytojo parodymai painūs, protokolas išbraukytas.

Kadangi liudytojas teigė beveik nieko neprisiminantis ir gerokai, anot A. Macijausko atstovo V. Sviderskio, pakeitė parodymus, teisėjas mėgino perskaityti protokolą, tačiau paaiškėjo, jog jis surašytas netiksliai su pataisymais, kurie nėra patvirtinti: „Teks apklausti pareigūną, rašiusį protokolą, nes labai daug braukymu, kas klaidina teismą.“

REKLAMA

Liudytojas iš pradžių teigė matęs keturis vyriškius, kuriuos apsauginiai išvedė iš restorano „Carskoje Selo“. Kompanijai ten stovint atvažiavo taksi, iš kurio išlipo krepšininkas.

Vienas vyriškis, kaip įtariama, E. Dančenkovas,  priėjo prie jo ir kažką pasakė. A. Macijauskas atsikirto ir mėgino įeiti į pastatą, tačiau nesugebėjo, nes buvo pamiršęs elektroninį raktą.

Apsaugininkas teigė, kad tuomet E. Dančenkovas spjovė krepšininkui į nugarą.

„Vėliau pasigirdo sudužusio stiklo garsas, jo gabaliukai pasipylė ant grindinio. Po kurio laiko pamačiau, kad A. Macijauskas sėdi ir laikosi ranka už kruvinos lūpos, pasakė, jog jam išmuštas dantis. Vėliau nukentėjusysis paprašė iškviesti policiją.“

REKLAMA

Išklausius liudytojo parodymus teismas nutarė sulaukti šiuo metu JAV viešinčio A. Macijausko viešnagės teisme, kurio posėdis įvyks tik birželį.

Tai išgirdęs E. Dančenkovas pasidžiaugė, nes birželio 6 dieną – jo gimtadienis.

Spjovė į nugarą

Incidentas įvyko pernai birželio 18 dieną apie antrą valandą nakties sostinės Savanorių prospekte, kai prie pastato „Helios City“ atvažiavo taksi. Iš ten išlipęs A. Macijauskas ketino įeiti į savo namus, tačiau buvo pamiršęs elektroninį raktą.

Prie jo priėjęs E. Dančenkovas paklausė, ar krepšininkas žais Lietuvos rinktinėje, bet išgirdęs neigiamą A. Macijausko atsakymą spjovė jam į nugarą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kai atsisukusi sporto žvaigždė išvadino E. Dančenkovą „gaidžiu“, šis smogė jam į veidą.

Nuo smūgio A. Macijauskas atsisėdo ant grindinio ir paprašė apsaugininką iškviesti policiją.

„Kiek yra žinoma, ieškovas tą dieną buvo neblaivus. Policininkai sakė, kad nuo jo sklido alkoholio kvapas. Krepšininkas šventė sūnaus gimimą. Manau, kad susistumdė du neblaivūs vyrai ir tiek. Tai galima traktuoti kaip chuliganizmą“, – sakė E. Dančenkovo gynėja I. Botyrienė.

Anot jos, A. Macijauskas, dabar gyvenantis tik iš rentos, matyt, nutarė „pasipinigauti“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų