REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį istorinėje Seimo Kovo 11-osios salėje prasidėjusiame steigiamajame Lietuvos eksparlamentarų klubo suvažiavime dalyvauja 56 ankstesnių kadencijų Seimo nariai.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak posėdžiui pirmininkaujančio Henriko Žukausko, Lietuvoje yra 380 buvusių parlamentarų, iš jų 101 priklauso Signatarų klubui.

REKLAMA

Sveikindamas suvažiavimo dalyvius Seimo vicepirmininkas Česlovas Juršėnas pasidžiaugė gimusia iniciatyva įsteigti buvusių Seimo narių klubą, kurie, anot jo, turi milžinišką valstybinio darbo patirtį.

H. Žukausko duomenimis, iš 27 ES valstybių tik keturiose nėra tokių klubų. Jis nurodė Bulgariją, Vengriją, Slovėniją ir Čekiją. Buvusio Seimo nario teigimu, besikuriantis klubas turi puikias galimybes bendrauti ir europiniu lygiu, nes Europoje veikia eksparlamentarų asociacija.

REKLAMA
REKLAMA

Steigiamojo Lietuvos eksparlamentarų klubo suvažiavimo darbotvarkėje – klubo prezidento, prezidiumo ir tarybos rinkimai, klubo įstatų tvirtinimas, rezoliucijų bei nutarimų svarstymas ir priėmimas.

Lietuvos eksparlamentarų klubas kuriamas siekiant sudaryti galimybę jo nariams – eksparlamentarams – savo kompetencija bei patirtimi prisidėti prie parlamentinės demokratijos stiprinimo, puoselėti demokratijos, tautiškumo, patriotizmo ir valstybingumo tradicijas, plėtoti ir stiprinti tarpusavio ryšius, informuoti visuomenę apie teisėkūrą ir parlamentinę veiklą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įgyvendindamas užsibrėžtus tikslus Lietuvos eksparlamentarų klubas numato rengti suvažiavimus, susitikimus, konferencijas ir diskusijas, atstovauti buvusių parlamentarų interesams valdžios institucijose.

Kaip teigiama Lietuvos eksparlamentarų klubo įstatų projekte, steigiamoji asociacija, nepriklausomai nuo partiškumo ar politinių pažiūrų, vadovaudamasi geranoriškumo, viešumo ir tarpusavio supratimo bei pagarbos principais, koordinuos ir atstovaus narių teisėms ir teisėtiems interesams valstybės institucijose, savivaldybėse, visuomeninėse ir tarptautinėse organizacijose.

Lietuvos eksparlamentarų klubas ketina aktyviai dalyvauti politiniame šalies gyvenime – teikti pasiūlymus, rezoliucijas ir išvadas Seimui, Vyriausybei bei kitoms valstybės institucijoms visuomenei aktualiais klausimais, dalintis patirtimi ir kompetencija stiprinant parlamentinę demokratiją, konsultuoti visais parlamentinio demokratiškumo vystymo, politinio gyvenimo, ekonomikos, verslo plėtros palaikymo ir skatinimo klausimais, taip pat informuoti visuomenę apie klubo narių veiklą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų