REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Lietuvos ledo ritulio jaunių (U-18) rinktinė po varginančios dviejų dienų kelionės autobusu pasiekė Olandijos miestelį Heerenveen, kur  šeštadienį prasidės pasaulio čempionato 2-ojo diviziono, B grupės kovos.

REKLAMA
REKLAMA

Nors kelionė buvo ilga, pasak vyriausiojo rinktinės trenerio Andrejaus Jadkausko, tai nesugadino žaidėjų nusiteikimo kovoti dėl medalių.

REKLAMA

„Nuotaikos – tik optimistinės, nors buvo sunki kelionė. Svarbiausia, kad visi atvažiavo sveiki ir gyvi, - sakė treneris po kelionės. – Kiekviena komanda galvoja tik apie aukso medalius. Mes nesame išimtis. Kitaip negalima, nes į čempionata visos komandos atvažiuoja tik laimėti, galvose net negali būti minčių apie pralaimėjimus. Galvojame ir svajojame tik apie auksą, stengsimės užimti kuo aukštesnę poziciją“.

Dėl pergalės lietuviams teks varžytis su britais, korėjiečiais, rumunais, olandais, kroatais. „Pavojingiausi, greičiausiai, šiais metais yra britai, nes jie pernai iškrito iš aukščiausio diviziono. Ši komanda yra laikoma grupės favoritais. Negalime pamiršti, kad jie yra žymiai vyresni savo amžiumi, negu mes. Jų komandoje – net keturiolika žaidėjų yra 1994 metų gimimo, - kalbėjo A. Jadkauskas. – Tačiau ledas yra slidus ir visko gali būti. Pirmos rungtynės parodys, kokio pajėgumo yra mūsų komanda“.

REKLAMA
REKLAMA

Treneris pabrėžė, kad šiais metais mūsų U-18 komandą galima būtų vadinti naujai gimusia. „Daugiau nei dešimt žaidėjų nėra nė karto dalyvavę pasaulio čempionatuose, neturi tokios patirties, tačiau žinome, kad jie yra ambicingi, todėl didelių baimių nejaučiame“, - sakė A. Jadkauskas.

Šeštadienį Lietuvos vaikinai savo jėgas išmėgins su grupės favoritais laikomais britais.

Kelionė iš Vilniaus truko beveik dvi paras autobusu. Pirmąją kelionės dieną rinktinė pasiekė Lenkijos ir Vokietijos pasienyje. Ten teko nakvoti lenkiškajame „Las Vegase“. Taip lenkai įsigudrino pavadinti motelį. Kitos dienos vakarą ledo ritulininkai kojas galėjo ištiesti jau Olandijos viešbutyje, kuriame gyvens visą čempionato laiką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų