REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atlikta studija atskleidė, kad Britanijoje daugėja atvejų, kai vienas iš tėvų pabėga su vaikais į kitą valstybę, skelbia BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Tarptautinės šeimos teisės organizacijos vadovo Anglijai ir Velsui lordas Justice'as Thorpe'as pareiškė, kad dauguma tokių incidentų yra susiję su Rytų Europos šalimis. Jo vadovaujama tarnyba pernai susidūrė su 180 tokio pobūdžio bylom, palyginus su 27, kurios buvo 2007 metais.

REKLAMA

Ši institucija dalyvauja sprendžiant ginčus dėl vaikų, kai tėvai yra skirtingose šalyse bei padeda teisėjams ir advokatams, kai bylos įstringa dėl dviejų šalių skirtingų teisės sistemų nuostatų. Taip pat tais atvejais, kai vaikų teisės yra pažeidžiamos užsienio teismų.

Anot J. Thorpe'o, beveik du trečdaliai visų Londono naujagimių 2010 metais gimė šeimose, kurių tėvai užsieniečiai. Todėl tai kelia pavojų, jog vaikų neteisėtų išgabenimų atvejų ateityje gali „reikšmingai padaugėti“.

Kaip pavyzdys buvo pateikta dviejų į Angliją iš Lenkijos neteisėtai atgabentų vaikų istorija. Mažamečius į šalį atsivežė jų tėvas ir dėdė, nepaisant to, jog jais rūpintis turėjo Lenkijos socialinės rūpybos institucijos. Vaikams Britanijoje teko gyventi laikinoje pašiūrėje prie traukinio bėgių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų