REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dukrą ir žmoną sumušusį panevėžietį teismas nubaudė laisvės apribojimu vieneriems metams. Smurtautojas turės gydytis nuo alkoholizmo ir lankytis specialiuose kursuose.

REKLAMA
REKLAMA

Panevėžio miesto apylinkės teismas balandžio 4 dieną išnagrinėjo baudžiamąją bylą, kurioje 36 m.  R.Š. kaltinamas sumušęs savo sutuoktinę ir nepilnametę dukrą.

REKLAMA

Vieną kovo mėnesio vakarą R.Š., ne sykį kėlęs prieš artimuosius ranką ir jau kurį laiką negyvenęs namuose, parėjo taikytis su žmona L.Š. Kartu su kaltinamuoju atėjo ir jo motina, abu buvo neblaivūs. Išsigandusi sutuoktinė paskambino paauglei dukrai. Grįžusi namo nepilnametė bandė nuraminti tėvą ir sugėdinti jį, kad neinąs dirbti ir gyvenąs iš jų invalidumo pensijos.

Įsiutęs R.Š. puolė mušti žmoną ir dukrą, mergaitė klūpodama ant kelių prašė tėvo pasigailėti, bet jis spyrė jai kelis kartus. Buvo iškviesti policijos pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA

Išanalizavęs visus įrodymus teismas nustatė, kad kaltinamasis būdamas girtas sužalojo savo sutuoktinę ir neįgalią dukrą. Specialistų išvados rodo, kad nukentėjusiosioms buvo padarytas nežymus sveikatos sutrikdymas.

Kaltinamasis savo kaltę pripažino tik teisme, sakė,  kad blaivus nebūtų taip pasielgęs.

„Nepakanka vien deklaruojamo kaltės pripažinimo ir gailėjimosi. Teismas mano, kad tokia kaltinamojo pozicija yra nenuoširdi. Teismo posėdžio metu jis atsiprašė žmonos ir dukters, tačiau nukentėjusiosios pasakė, kad galėtų atleisti kaltinamajam su sąlyga, jog jis paliktų jas visam laikui. Iš to matyti, kad susitaikymas yra neįvykęs,“ – teigiama teismo nuosprendyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sutuoktiniai augina penkias dukras, incidentas vyko jų akyse. R.Š. prieš žmoną ir dukrą smurtavo žiauriai, nekreipdamas dėmesio į jų maldavimus liautis. Kaltinamojo atsakomybę sunkina tai, kad jis nusikalto būdamas neblaivus (1,86 promilės).

Įvertindamas šias aplinkybes, teismas kaltinamajam R.Š skyrė 12 mėnesių laisvės apribojimo bausmę, jį įpareigojant per 2 mėnesius nuo nuosprendžio įsiteisėjimo dienos pradėti gydytis nuo alkoholizmo ir per 6 mėnesius nuo nuosprendžio įsiteisėjimo dienos išklausyti paskaitų kursą smurtinį elgesį keičiančioje programoje.

REKLAMA

R.Š. privalo be teismo ar bausmės vykdymą prižiūrinčios institucijos žinios laisvės apribojimo laikotarpiu nekeisti gyvenamosios vietos, įvykdyti teismo nustatytus įpareigojimus ir draudimus, nustatyta tvarka atsiskaityti bausmę vykdančiai institucijai, kaip vykdomi įpareigojimai ir draudimai.

Jei R.Š. vengs atlikti laisvės apribojimo bausmę, ši bausmė jam bus keičiama į areštą.

Nuosprendis dar gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų