REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Karališkoji Greenwich observatorija visus smalsuolius kviečia susipažinti su istorine amerikiečių kosminės programos „Voyager“ planais, pasiekimais ir įrenginiais.

REKLAMA
REKLAMA

„Voyager“ programa pradėta aštuntajame dešimtmetyje, kai NASA nusprendė, kad pats laikas pasinaudoti palankiu dangaus kūnų išsidėstymu ir išsiųsti porą tyrimus atliksiančių automatinio valdymo kosminių laivų. Programos iniciatoriai svarstė, kad svarbiausia jų misija turėtų būti ištirti iki tol mažiausiai pažinotas Saulės sistemos planetas - Jupiterį ir Saturną, tačiau jau nuo pernai metų gruodžio mėnesio šie palydovai juda link mūsų Saulės sistemos ribų.

REKLAMA

Pirmasis šios kosminės programos palydovas, "Voyager 1" buvo paleistas į erdvę 1977 metais ir dabar yra toliausiai nuo Žemės nutolęs žmogaus pagamintas objektas - jis nukeliavo daugiau negu 15 milijonų kilometrų mūsų planetos. Dabar šis prietaisas jau palieka Saulės sistemą ir skrieja tolyn, tyrinėti visatos gelmių.

Abu palydovai per visą programos trukmę, surinko įspūdingą kiekį duomenų apie Saulės sistemoje cirkuliuojančius dujų kamuolius, apie anksčiau neištirtas planetas - Uraną, didžiausią Saturno palydovą Titaną ir kitas. Antrojo "Voyager" palydovo duomenimis, gautais 2007 metais, buvo patvirtinta prielaida, kad Saulės sistema - asimetriška.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuos ir daug kitų svarbių ir įdomių faktų rasite šioje parodoje, kurioje sutelkta viskas apie "Voyager" programą, apie tokio tipo palydovus ir jų atradimus mūsų Saulės sistemoje.

KADA: balandžio 6 - gruodžio 31 dienomis

KUR: Royal Observatory Greenwich, Greenwich Park, Greenwich, London SE10 9NF

KAINA: nuo £4.50

DAUGIAU INFO:

http://www.rmg.co.uk/visit/events/across-the-universe

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų