REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus miesto Pirmosios apylinkės teismas ketina skelbti sprendimą, neapklausęs liudytojų bei policijos pareigūnų, sulaikiusių parlamentarus Petrą Gražulį ir Kazimierą Uoką per 2010 metų gegužę surengtas gėjų eitynes.

REKLAMA
REKLAMA

2010 metų gegužę gėjų eitynėms pasipriešinę parlamentarai – Petras Gražulis ir Kazimieras Uoka – kaltinami pažeidę viešąją tvarką. Kadangi Seimas neleido jų traukti administracinėn atsakomybėn, vietoje administracinio arešto jiems galima skirti tik baudą.

REKLAMA

Policijos atstovas Gintaras Mažvydas prašė teismo nubausti P. Gražulį ir K. Uoką bauda nuo 100 iki 200 litų.

Tačiau Seimo nariai teigė nesutinką su šiai teiginiais ir tikino skųsią teismo sprendimą atsisakyti kviesti liudytojus.

K. Uoka teisme stebėjosi, kad policijos įsakymas dėl teritorijos aptvėrimo yra nelogiškas ir prašė teismo išsiaiškinti, koks statusas yra apsauginės tvorelės ir policijos juostos su užrašu „Stop“.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo narys prašė iškviesti į teismą policininką, kuris dalyvavo savivaldybės posėdyje bei pareigūnus, kurie jį sulaikė bei išsiaiškinti, kokia yra tvarka dėl renginio dalyvių bei žiūrovų.

Tačiau teismas atmetė šį prašymą tikindamas, kad tai nėra tikslinga.

Prieš teismą stojęs Petras Gražulis buvo daug griežtesnis. Jis taip pat tikino esąs nekaltas, nes gynė valstybės interesus ir pagrindinį šalies įstatymą: „Žydrėjanti“ Lietuva neturi ateities. Man gėda.“

Savo veiksmus, kuomet pasipriešino gėjų rengiamoms eitynėms, Petras Gražulis palygino su sovietinių laikų nuopelnais, kuomet jis sėdėjo kalėjimuose gindamas Lietuvos vertybes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Parlamentaras rado progą pakviesti žurnalistus į ceremoniją, kuomet jis bus apdovanotas garbės ordinu: „Tą pačią dieną teismas man skirs baudą už tai, kad gyniau Lietuvos valstybę nuo nuopuolio“.

Teismas verdiktą skelbs balandžio 17 dieną.

2010 metų gegužę per sostinėje surengtas gėjų eitynes P. Gražulis ir K. Uoka pasipriešino policijos pareigūnams ir pateko į aptvertą teritoriją, kurioje turėjo teisę būti tik eisenos dalyviai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų