REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Praėjus dviem mėnesiams po kirkšnies operacijos ir reabilitacijos už Atlanto, pajėgiausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis pasirengęs grįžti į kortus. „Įdegęs, apaugęs. Nuotaikos geros“, – antradienį iš Floridos į Lietuvą parskridęs juokavo 21 metų tenisininkas, ATP reitinge užimantis 174-ąją vietą.

REKLAMA
REKLAMA

Oro uoste R. Berankiui buvo įteikti naujausio pirmos serijos BMW automobilio rakteliai – BMW atstovai pratęsė bendradarbiavimą su tenisininko komanda. Papozavęs prie savo nuotraukos ant automobilio durelių, R. Berankis pasakojo, kad kasdien jaučiasi vis geriau.

REKLAMA

„Koja po operacijos, kuri buvo lygiai prieš du mėnesius, sustiprėjau ir pradėjau rimtai sportuoti. 70 proc. save spaudžiu, kasdien vis daugiau. Matysiu, kaip jausiuosi. Iki šiol vyksta reabilitacijos procesas, bet daktarai leidžia žaisti ir sportuoti“, – sakė jis.

– Kitą savaitę planuojate su Lietuvos rinktine vykti į Daviso taurės turnyrą Bulgarijoje (gegužės 2–5 dienomis Lietuvos rinktinė kovos Daviso taurės Europos zonos trečios grupės varžybose). Ar ten tikrinsite savo jėgas?

REKLAMA
REKLAMA

– Geriau tai būtų pavadinti  gera pradžia. Kol kas viskas geryn. Papildomai kažką padarai, reikia pailsėti. Matysime. Ten bus daug mačų, gal kiekvieno nežaisiu.

– Ar kol kas vyksta tik fizinis pasirengimas treniruotėse, o gal jau žaidžiate tenisą?

– Jau aštuonias pastarąsias dienas žaidžiau tenisą po valandą ar pusantros per dieną. 100 proc. krūvio neatlikau aikštėje, bet buvo viskas gerai. Floridoje akademijoje buvo vietinių žaidėjų, tai treniravausi su jais.

Trauma buvo netikėta?

– Sportinė kirkšnies išvarža ir keletas nutrūkusių raumenų aplink ją. To nebuvo galima pamatyti, kol nebuvo prapjauta. Nuolat kirkšnį jausdavau, nuo praėjusio balandžio. Svarbiausia, kad išsiaiškinome, kas yra, ir buvo pažadėta, kad daugiau nebegali skaudėti. Tai suteikė daugiau pasitikėjimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Ar dar skauda?

– Pakankamai jaučiu. Reikia šiek tiek per skausmą pakelti tą krūvį. Viskas turėtų būti gerai. Nugaros skausmas buvo su tuo taip pat susijęs.

– Ką veikei per tą laiką – juk sportuoti negalėjai?

– Sportavau – visą viršų mankštinau, tik bėgti negalėjau. O reabilitacija truko per dieną po 7 valandas. Ultragarsas, ledo vonios, masažai – kone visa darbo diena.

– Traumos ir skausmai dar nevaro į neviltį?

– Vienus varo, kitus ne. Pažiūrėsim, kaip man. Traumos – dalis šio sporto. Jas reikia rimtai priimti, bet jokiu būdu nenukabinti nosies. Kuo greičiau išsigydyti ir „toliau varyti“.

REKLAMA

– Į „Australian Open“ išvykai su didelėmis viltimis, bet pralaimėjai antrame atrankos rate. Ar supratai, kas ten atsitiko?

– Viskas kartu susidėjo. Buvo įtampa, gal per daug save spaudžiau, kad turiu pasiekti kažkokių rezultatų ir ta kirkšnis kamavo. Galima sakyti, visus praėjusius metus žaidžiau jausdamas skausmą. Buvo toks savisaugos jungtukas įjungtas.

– Trauma pakišo koją ir kovojant dėl kelialapio į olimpines žaidynes Londone?

– Į olimpiadą patekti bus sunku, nebent žaisčiau „Rolland Garros“ pusfinalyje (juokiasi). Vardiniu kvietimu rūpinasi Lietuvos tautinis olimpinis komitetas.

REKLAMA

R. Balžekas minėjo, kad vardinius kvietimus paprastai gauna silpnesnių šalių atstovai. „Tačiau R. Berankio istorija galinga – pasaulio jaunių čempionas ir iš šalies pirmas patekęs į reitingo 100-uką. Į tai gali atsižvelgti. O ant žolės bus pasiruošęs tikrai žaisti“, – teigė treneris.

Jis minėjo, kad po Daviso taurės varžybų R. Berankis vyks į „Challenger“ serijos turnyrą Romoje, po to – Bordo ir „Rolland Garros“ turnyrai. Vėliau pajėgiausias Lietuvos tenisininkas persikels į Angliją, kur laukia žaidimas ant žolės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų