REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus teniso akademijos treneriai vasarą neatostogaus. Jie, kaip ir per mokslo metus laukia vaikų teniso treniruotėse ir stovyklose.

REKLAMA
REKLAMA

Ką veikti vaikams vasarą, kai tėveliai darbe? Mokytis žaisti tenisą! Ir ne tik. Dar žaisti futbolą ir skvošą, šokti, vaidinti, piešti, lipdyti, taip pat pasimokyti anglų kalbos, plaukimo, važiuoti riedžiu... Visa tai galima nuveikti Vilniaus teniso akademijos (VTA) organizuojamose vaikų teniso stovyklose.

REKLAMA

Netgi jei vaikui tėra 4 metai, netgi jei jis niekada gyvenime nelaikęs rankoje teniso raketės, VTA treneriai pasiryžę sudominti jį savo sporto šaka. „Vasaros stovyklas VTA šiemet organizuos jau penktus metus iš eilės. Remiantis patirtimi galime drąsiai pasakyti,  jog šių stovyklų metu vaikai pamilsta tenisą ir jau nuo rudens tampa pilnaverčiais teniso akademijos nariais“ – pasakojo VTA vyriausioji trenerė Edita Liachovičiūtė.

REKLAMA
REKLAMA

Vasara – intensyvus metas profesionaliai tenisą žaidžiantiems vaikams. „Vasarą sportininkams ir jų treneriam būna daugiausia darbo, nes vaikai nevaikšto į mokyklas, o Lietuvoje ir visoje Europoje nuolat vyksta įvairūs turnyrai. Atsidaro lauko teniso kortai, kuriuose atsiranda galimybė pasitreniruoti ir ant kitokios dangos aikštelių“ - kalbėjo E. Liachovičiūtė ir pati daug dirbanti su sportinių rezultatų siekiančiais vaikais.

Stovyklų skirtumai

Suprantama vaikų, taikančių į būsimo profesionalo karjerą, ir naujokų, mėgėjų stovyklos gerokai skiriasi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Profesionalios stovyklos vaikams, kurie aktyviai sportuoja, dalyvauja tarptautiniuose reitinginiuose turnyruose, dažniausiai rengiamos ne Vilniuje. Tokiose stovyklose vaikai praleidžia nuo 7 iki 14 dienų. Ten teniso treniruotės vyksta po du kartus per dieną - iš ryto ir po pietų. Ir be teniso vaikai čia visą laiką aktyviai sportuoja, lavina ištvermę, kadangi visiems sportininkams labai svarbu fizinis pasirengimas, visų kūno raumenų lavinimas ir stiprinimas.

„Profesionaliai sportuojančių vaikų stovyklose vaikai gyvena įtemptu rėžimu, tačiau visi vienbalsiai po jų sako, jog buvo labai smagu ir nė kiek nepavargo, nes turbūt buvimas gamtoje su bendraamžiais, be mamų atperka visus treniruočių metu patirtus sunkumus“ – juokėsi VTA veiklos koordinatorė Jūratė Graževičiūtė.

REKLAMA

„Tuo tarpu  pramoginėse stovyklėlėse, organizuojamose daugiafunkciniame sporto ir sveikatingumo komplekse „SEB arena“ būna daug vaikų dar niekada nežaidusių teniso. Šiose stovyklose mokoma teniso žaidimo pagrindų, daug dėmėsio skiriama tam, kad vaikas išmoktų taisyklingai laikyti raketę, stovėti.  Tai – pažintinės - pramoginės stovyklos, kuriose be teniso dar laukia ir daug kitų užsiėmimų bei atrakcijų." -  teigė J. Graževičiūtė.

„Daug aktyviai sportuojančių vaikų važiuoja į specializuotas stovyklas su savo treneriais, bet kartais pasirenka ir bendro pobūdžio stovyklas. Jau žaidžiantys vaikai taip pat laukiami VTA stovyklose - jų ir pradedančiųjų užsiėmimai vyksta atskirai, tad tobulėti galimybių turi visi,“ - garantavo stovyklų vyr. trenerė Lina Berankytė - Astrauskienė.

REKLAMA

Ričardo Berankio sesuo Lina dirbo visose stovyklose, kurios buvo rengiamos VTA. Treniravo ir pačius mažiausius, ir pačius didžiausius. Taip pat ši trenerė nuolat dirba ir su profesionaliais sportininkais, dažnai teisėjauja tarptautiniuose vaikų turnyruose.

Savaitės trukmės stovyklose „Vasara su tenisu“ užsiėmimai prasideda 9 valandą ryto, o baigiasi 18 valandą. Vaikai stovyklos metu pusryčiauja, pietauja ir vakarieniauja. Didžioji laiko dalis šių stovyklų metu praleidžiama „SEB arenoje“, kadangi čia galima rasti daugybę pramogų ir užsiėmimų. Komplekse įrengta net 15 uždarų teniso aikštelių, žaisti galima ir lauko teniso kortuose. Taip pat čia yra įsikūręs „Soham“ jogos centras, kuriame mažieji stovyklautojai mokosi jogos paslapčių, „Savicko sporto klubas“ – į kurį eina susipažinti su pasaulio stipriausiu žmogumi Žydrūnu Savicku, įrengtos modernios skvošo salės, kur vaikai išbando ir kitokią nei teniso raketę. Smagu vaikams ir arenoje įkurtame vaikų kambaryje, kuriame pilną žaislų. Kone kasdien laukia ir išvykos – kelionė į baseiną, pramogų parką, pasivažinėjimai riedžiais parke bei kiti užsiėmimimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

VTA samdo kvalifikuotus mokytojus, kurie rengia įvairias pamokėles. „American English school“ mokyklos mokytojai mokys vaikus anglų kalbos, „Sėkmės mokykloje“ dirbantys aktoriai ves kūrybiškumo ir šokio užsiėmimus, kokušin karatė meistrai iš klubos „Saulės ženklas“ supažindins su kovos menais.

Tiek teniso treniruotėse, tiek ir daugelyje kitų užsiėmimų vaikai dalyvauja suskirstyti į grupes pagal amžių. 4 – 6 m. vaikai priklauso mažųjų grupei, nuo 7 iki 13 m. vaikučiai - didesniųjų. Su vaikais nuolat būna dvi stovyklų vadovės.

REKLAMA

Tiek profesionalų, tiek mėgėjiškoji stovyklos užbaigiamos mini turnyrėliu, po kurio visi be išimties apdovanojami medaliais bei rėmėjų dovanomis.

„Tiesa, norint žaisti tenisą, nebūtina laiką leisti stovykloje. Vasarą, kaip ir kitais metų laikais, vaikų treneriai laukia ir įprastose treniruotėse. Jos šiemet bus organizuojamos ir pažengusiems, ir pradedantiesiems.  Vasara – puikus laikas žaisti tenisą, tad vieniems – tai metas pradėti mokytis, o kitiems - gerinti įgūdžius, - pridėjo E. Liachovičiūtė.

Šiemet bus surengtos keturios vaikų stovyklos „Vasara su tenisu“, į kurias kviečiami 4-13 metų berniukai ir mergaitės. Pirmoji jų vyks birželio 11-15 dienomis, kitos: birželio 25-29 d.,  liepos 9-13 d. bei liepos 23-27 d.. Stovyklos vadovai žada puikią nuotaiką, treneriai - reikiamų sportinių įgūdžių lavinimą, mokytojai -  vaikų gabumų atskleidimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų