REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gegužės 1-osios demonstracija, kurią Maskvoje surengė „Vieningoji Rusija“ ir profsąjungos, oficialiais duomenimis, surinko 150 tūkst. žmonių. Ji stipriai nustebino daugelį užsienio stebėtojų. Šį karta Maskva šventė Gegužės 1-ąją taip, lyg šiuo metu būtų 1951-ieji, konstatuoja „The New York Times“. Tačiau buvusiems Sovietų sąjungos piliečiams ši šventė labiau priminė 1970-uosius arba  1980-ųjų pradžią – sąstingio epochą.

REKLAMA
REKLAMA

„Dešimtys tūkstančių profsąjungų narių, plevėsuodami šakelėmis su dirbtinėmis gėlėmis, žygiavo plačia gatve, vedančia į Kremlių, skambant trankiam maršui“, - rašoma laikraštyje, kurio ištraukas publikavo InoPressa. Žmonės nešėsi transparantus, išaukštinančius stabilumą, o per garsiakalbį cypiantis moters balsas šaukė: „Šlovė Maskvos avia pramonės darbuotojams!“.

REKLAMA

Pirmą kartą į demonstraciją išėjo ir Rusijos lyderiai – į demonstrantų eiles įsipynė ir premjeras Vladimiras Putinas bei prezidentas Dmitrijus Medvedevas. Užsienio stebėtojų kritikos bei žvilgsnių neišvengė ir originalūs politikų rūbai. D. Medvedevas pasipuošė „įmantriu trumpu paltu, kokių galima pamatyti Čelsyje“, o V. Putinas vilkėjo „ilgą juodą šnipo su stažu paltą“. Tandemo dalyvių drabužiai, ypač baltas D. Medvedevo paltas išprovokavo daugybę pašaipių komentarų.

REKLAMA
REKLAMA

 

D. Medvedevas ir V. Putinas visus nustebino savo neįprasta apranga (nuotr. SCANPIX)D. Medvedevas ir V. Putinas visus nustebino savo neįprasta apranga (nuotr. SCANPIX)

 

Balsas.lt skaitytojų dėmesiui pateikiame tris vaizdo įrašus iš skirtingų Gegužės 1-osios demonstracijų 1951, 1976 ir 2012 metais. Ar jaučiamas skirtumas?

1951-ieji:

1976-ieji:

2012-ieji:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų