REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Remdamas nepasiturinčias šeimas „Heifer“ Baltijos fondas Rietavo savivaldybės bendruomenėms padovanojo 7 tonas veislinių bulvių.

REKLAMA
REKLAMA

Tokia parama ne tik padedama atnaujinti bulvių sėklą, bet ir mokoma dalintis patirtimi, praneša LTV „Šiandien“.

REKLAMA

Per beveik 10 metų, remdamas kaimo bendruomenes, fondas paramą yra suteikęs beveik 4 tūkst. nepasiturinčių šeimų. Padovanotas ne vienas tūkstantis gyvulių, paukščių, sodinukų, o šiemet, kaip ir pernai, dovanojamos bulvės.7 tonos veislinių bulvių išdalytos dvylikai Rietavo kaimų bendruomenių. Šeimai – po 50 kilogramų. Per dvejus metus įvairiuose šalies regionuose planuojama išdalyti   apie 26 tonas bulvių.

„Tikslas yra paremti žmones taip, kad jie galėtų toliau dalintis. Žmonės prisiima įsipareigojimą perdovanoti gautosios dovanos tokį pat kiekį ir tokios pat kokybės kitiems nepasiturintiems žmonėms“, – sako „Heifer“ Baltijos fondo atstovė Živilė Šeporaitytė.

REKLAMA
REKLAMA

Medingėnų gyventojai neslepia, kad iš parduotuvės nusipirkti 5 kilogramus geresnių sodinti skirtų bulvių išgali ne kiekvienas, tad ši dovana – tikrai nemenka parama.

„Atrodo, kad čia tikrai, kaip pasakojo, labai geros veislės, tokių ankstyvųjų net neturėjau. Turėsim naujų bulvyčių“, – sakė viena Medingėnų gyventoja.

„Ne tiek tas bulvių maišas svarbus šeimai kaip materialinė parama, bet svarbiausia yra santykis, kaimynystė, svarbiausia prisiminti tas mūsų senąsias tradicijas, kad mes tikrai mokame dalintis“, – kalbėjo kita gyventoja.

Rudenį, išauginę naują bulvių derlių, gyventojai žada surengti bendrą cepelinų šventę.

Marija Gabrienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų