REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Tokie dokumentai yra proginiai ir  formalūs, juose niekas niekada nerašo tikrosios situacijos“, – Balsas.lt pareiškė politikos apžvalgininkas Giedrius Kiaulakis.

REKLAMA
REKLAMA

Dalindamasis mintimis po premjero Andriaus Kubiliaus pristatytos ataskaitos Seime jis sakė, kad tikėjosi radikalių reformų, tačiau jų nesulaukė.

REKLAMA

Vyriausybė giriasi: mes tą padarėme, aną padarėme. Kai ką jie iš tikro darė? Kitas klausimas – kokie rezultatai? Kiek pamenu, prieš ketverius metus, kai laimėjo rinkimus, buvo daug kalbama apie proveržį, ir tarsi buvo galima tikėtis radikalių reformų. Bet jokių esminių pokyčių nebuvo, buvo visiškas perimamumas socialdemokratų paliktų darbų. „Leo.Lt“ jie išardė, bet vietoj jo dabar bando kurti kitą monstrą – tik pavadinimas pasikeitė. Ir kai rudenį į valdžią ateis Viktoras Uspaskichas su Algirdu Butkevičiumi, manau, bus tas pats perimamumas, kaip ir priklauso demokratinėje šalyje.“

REKLAMA
REKLAMA

Anot G. Kiaulakio, negalima sakyti, kad ši Vyriausybė dirbo visai blogai, tačiau „jokių kalnų jie iš esmės nenuvertė“.

„Buvo kosmetiniai bandymai, skolinimasis už didžiulius procentus užuot kreipusis į Tarptautinį valiutos fondą. Ir dabar aiškiai matome, kad latviai išlošė labai daug, palyginti su Lietuva – jie savo skolą susimažino“.

Pensijų reforma – lyg spalio revoliucija

G. Kiaulakio teigimu, Vyriausybės ataskaitoje jis išgirdo ir ciniškų gaidelių.

„Sako, kad įvykdė pensijų sistemos reformą, bet kiek pastebėjau, vienintelė reformos apraiška buvo nacionalizuoti žmonių pinigai privačiuose fonduose – bolševikiniu metodu nuo 5,5  procentų keturis procentus atėmė ir pasakė, kad mums dabar labiau reikia ir mes paimame jūsų pinigus. Tai man kažkuo primena 1917 metus ir jūreivius su „mauzeriais“ rankose. Tik šiuo atveju paprasčiau – nuo sąskaitos nusirašė ir tiek“, – sakė jis.

„Žmonės tikėjosi iš šios Vyriausybės radikalesnių reformų, o išėjo didelis šnipštas“, – reziumavo politikos apžvalgininkas G. Kiaulakis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų